POBJEDA HAJDUKA U DERBIJU

Gattuso: Bojim se samo smrti, a Livaja je dovoljno svoje karijere bacio u vjetar

14.09.2024 u 09:06

Bionic
Reading

Hajduk je preskočio Dinamo i došao na vrh poretka SuperSport HNL-a nakon iznenađujuće pobjede na Maksimiru 0:1. Strijelac jedinog gola bio je Marko Livaja u 70. minuti utakmice nakon sjajne asistencije Dominika Prpića.

Pobjeda Bijelih je odjeknula i izvan granice Hrvatske zbog velikih previranja u Hajduku. U središtu pozornosti je trener Gennaro Gattuso koji se, nakon što je vodstvo kluba uručilo otkaz Nikoli Kaliniću, našao na brisanom prostoru.

Sve što je imao uoči ovog derbija bili su njegov stožer i igrači, jer je svima jasno da komunikacija sa 'gornjim domom' ne postoji.

Zato mu je podrška igrača važna. Marko Livaja je već poslao jasnu poruku kako igrači stoje uz Gattusa i da žele njegov ostanak.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +31
Dinamo - Hajduk, (13.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Gattuso je o Livaji, koji je ranije izašao iz igre, na konferenciji za medije rekao:

'Sve je u redu, samo umor. Zadnja dva i pol mjeseca Marko je bio sjajan. Skinuo je sedam-osam kila, trči, trenira, lider je i gura naprijed cijelu momčad. Ovo je pobjeda cijele ekipe i moja pobjeda jer sam uspio njegovu karijeru produžiti, jer je nekad u karijeri preslabo trenirao. Njemu je majka priroda dala veliki talent, koji može koristiti još više. Za razliku od mene, koji nisam bio tako talentiran, ali sam uspio jer sam puno trenirao. On je podrška mladima, podrška starima, jede pravilno i treba tako nastaviti jer je već dovoljno svoje karijere bacio u vjetar.'

  • +16
Slavlje igrača Hajduka nakon pobjede nad Dinamom 0:1 - Zagreb, 13.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Osvrnuo se i na svoj status:

'Ne bojim se otkaza. Bojim se samo smrti jer volim živjeti i volim ovaj posao pa bi mi bilo žao da umrem. Iskreno, dosta sam zaradio u karijeri da mogu živjeti do kraja života, a ovaj posao me ispunjava. Ne bojim se ničega.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAXSport
Standings provided by Sofascore