SUKOBI U HAJDUKU

Hoće li Gattuso dobiti otkaz? Ovo je najrealniji rasplet situacije na Poljudu

14.09.2024 u 08:57

Bionic
Reading

Trener Hajduka Gennaro Gattuso otvoreno se suprotstavio predsjedniku kluba Ivanu Biliću i prije i nakon pobjede protiv Dinama (0:1).

Gattuso je zabranio Biliću da se obrati igračima uoči utakmice protiv Dinama, a klub je uzvratio tako što je Talijanu onemogućio držati presicu dan prije najvećeg derbija.

Bilić je znao da će Gattuso u javnom istupu stati uz Nikolu Kalinića, potjeranog sportskog direktora. Kalinić, koji je doveo Gattusa, ovog tjedna je dobio otkaz. Kalinić je organizirao konferenciju za medije i žestoko isprozivao Bilića i predsjednika Nadzornog odbora Aljošu Pavelina.

Otkrio je da je od njega traženo da se riješi nekoliko bitnih igrača te tvrdi da mu je Bilić rekao kako su Marko Livaja i Lovre Kalinić najveći problem Hajduka. Otkrio je i da Bilić ne razgovara s trenerom.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Bilić je kasnije to demantirao, ali je sinoć javno stranu odabrao Gattuso koji je pobjedu posvetio Kaliniću i rekao da bivši sportski direktor nije lažljivac te da on potvrđuje njegove riječi.

  • +16
Slavlje igrača Hajduka nakon pobjede nad Dinamom 0:1 - Zagreb, 13.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Talijan je tako Bilića praktički doveo pred zid. Klub Hajdukove veličine ne može dozvoliti da se trener na takav način obračunava s ljudima koji vode klub i po svim bi ga hijerarhijskim postulatima morao smijeniti. Međutim, to se vjerojatno neće dogoditi. Barem ne još...

Sportske novosti pišu da Bilić nema hrabrosti smijeniti Gattusa koji je sve omiljeniji među navijačima Hajduka. Jasno je da Bilić takvu odluku ne može ni donijeti ni provesti sam, nego da će trebati pomoć Nadzornog odbora na čelu s Pavelinom. Mogu li oni skupiti hrabrost koju Bilić nema? Vjerojatno mogu, ali morat će se nositi i s posljedicama takve odluke.

Na prvu zvuči apsurdno, ali Hajdukova pobjeda u Maksimiru samo je Bilića i NO dodatno gurnula prema izlaznim vratima. Jer to nije njihova pobjeda, protiv Dinama je slavio Gattuso, s potjeranim Kalinićem. Pobijedio je njihov inat, pobijedila je činjenica da su igrači čvrsto stali iza njih. Da je Gattuso izgubio, vjerojatno bi dobio otkaz, a ovako će uprava čekati prvu rezultatsku priliku za rastanak s talijanskim trenerom, otkrivaju Sportske novosti.