DINAMO - HAJDUK 0:1

Gattuso: Ne želim rat s upravom! Nema šanse da sad odem

14.09.2024 u 07:44

Bionic
Reading

Marko Livaja pogotkom u 70. minuti odlučio je derbi 6. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Hajduka (0:1). Ovom pobjedom Hajduk je skočio na prvo mjesto tablice i sad ima bod više od Dinama.

'Znali smo kakva nas utakmica čeka, protivnik je jaka momčad puna talenta. Znali smo da ćemo patiti, ali nismo se predavali. Igrali smo presing, tražili smo posjed lopte i dosta smo riskirali u dodavanjima jer nemamo igrače koji mogu iznijeti loptu 60 metara. Imali sreće i hrabrosti i na kraju smo pobijedili', rekao je Hajdukov trener Gennaro Gattuso.

Komentirao je i odlazak sportskog direktora Nikole Kalinića.

'Kad me je dovodio, Nikola Kalinić mi je rekao da je Hajduk religija, da ga slijedi milijun navijača i zbog Kalinića sam ovdje. Ovu pobjedu posvećujem njemu, imao je veliku karijeru, veliki je hajdukovac i za njega se može reći sve osim da je – lažljivac! Imam 400 utakmica iza sebe u velikim klubovima, imam iskustva i osjetio sam da su mi igrači dali svoje srce i neću ih razočarati i neću otići. Kad ovako rade i trude se osjećao bih se kao govno od čovjeka! Ako to osjetim, onda ću radije šetati pse, nego raditi nešto što ne volim.'

  • +16
Slavlje igrača Hajduka nakon pobjede nad Dinamom 0:1 - Zagreb, 13.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Je li trenutačno Hajdukova momčad korak iznad uprave?

'Ja sam trener, to je moj posao, želim poboljšati neke stvari. Ne želim nametati velike ciljeve, nego trudom i radom nešto poboljšati, pa ćemo vidjeti dokle ćemo stići. Znamo tko je naš predsjednik i tko je naša uprava, poštujemo proračun kojeg imamo. Ne želim rat, svatko mora raditi svoj posao, trener, igrači, predsjednik i uprava, kako ne bismo gubili energiju na prepiranja i svađe. Svatko mora raditi svoj posao', rekao je Gattuso pa odgovorio boji li se otkaza.

'Ne bojim se otkaza, bojim se samo smrti. Volim živjeti, volim ovaj posao koji me zadovoljava. A mogu i bez njega, zaradio sam dovoljno novca za život.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore