SAMO ZA TPORTAL

Ovo su riječi koje bi trebali čuti i Sergej Jakirović i Gennaro Gattuso

14.09.2024 u 07:17

Bionic
Reading

Najveći hrvatski nogometni derbi, okršaj Dinama i Hajduka, otišao je na stranu splitske momčadi, koja je pogotkom Marka Livaje stigla do pobjede 1:0. Zasluženo ili ne, evo što o tome kaže Marijo Tot, 52-godišnji nogometni stručnjak, koji je između ostalog, sudjelovao u plasmanu Irana na Svjetsko prvenstvo 2022. u Katru

Nogometaši Hajduka u 6. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige upisali su pobjedu 1:0 nad najveći rivalom, zagrebačkim Dinamom. I što je još veći uspjeh, splitska je momčad do tog uspjeha stigla na gostujućem terenu.

Moramo priznati, izuzev navijača koji su tijekom svih 90 minuta bili na vrhuncu, igrači obiju momčadi kao da su bili 'u sjeni'.

Slaže se s time i Marijo Tot, nogometni trener, koji je tijekom karijere sjedio je i na klupi Dinama.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Moram priznati, bio je ovo derbi za zaborav. Također, Hajduk je iskoristio spor i bezidejan Dinamo te preuzeo vodstvo na tablici', započeo je Tot svoju analizu, o kojoj bi dobro mogli razmisliti u Maksimiru.

'Razlozi takvog Dinama mogu biti i misli prema Ligi prvaka, što svakako ne može biti nikakva isprika, ali sada ćemo gledati uzbudljiv nastavak SuperSport HNL-a, jer je Dinamo dozvolio Hajduku povratak u igru. Prvo poluvrijeme je jedno od najlošijih ikada', detektirao je Tot, te nastavio.

'U drugom je poluvremenu Dinamo bio bolji, promijenio je sistem igre, ali baš tada primio je gol iz amaterske greške obrane. Hajduk je očito došao ne izgubiti i čekati svoju šansu, a na kraju je ona i došla. Još jednom se pokazala klasa Marka Livaje, a Stipe Biuk je donio prevagu', izjavio je Tot te nastavio.

'Poraz koji će dodatno osvježiti borbu za titulu jer će ova pobjeda Hajduku dati krila u trenucima velike upravljačke krize. Dinamo je kiksao baš kad nije trebao i sada ide na noge Bayernu. Loš dan Dinama...'. zaključio je Tot.

Dinamo -Hajduk 0:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +31
Dinamo - Hajduk, (13.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac
  • +16
Slavlje igrača Hajduka nakon pobjede nad Dinamom 0:1 - Zagreb, 13.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac