ČAROBNJAK NA GRIPAMA

Brazilska futsal ikona potpisala za Split Tommy!

18.02.2016 u 17:43

Bionic
Reading

Hrvatski futsal doprvak MNK Split Tommy je doveo brazilsku megazvijezdu Neta koji je obilježio posljednji mundijal i tada bio proglašen najboljim igračem svijeta

Ambiciozni Splićani su u 2015. gubili najvažnije bitke protiv Nacionala i rivalima iz Zagreba su u 2016. odlučili suprotstaviti veliku zvijezdu svjetskih dvorana.

Split Tommy je, piše crofutsal.com, u završnici prijelaznog roka ipak realizirao veliko pojačanje za nastavak sezone! S pravom ćemo reći kako u redove Splićana dolazi igrač kakvog do sada nismo imali prilike gledati na našim parketima, jer riječ je o zvučnom i izuzetno atraktivnom pojačanju s kojim Splićani najavljuju borbu s Nacionalom za naslov prvaka.

Dovenir Domingues Neto je novi je Brazilac u redovima Split Tommyja, a riječ je o igraču bogate futsal biografije koji u Split dolazi s etiketom pravog pojačanja. Neto je na poslijednjem Svjetskom prvenstvu 2012.godine u Tajlandu s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka. Uz to, Neto je osvojio 'Zlatnu loptu' za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva! Prestižnu nagradu Neto je zavrijedio odlučujućim golom u poslijednjoj minuti produžetaka u finalnom susretu protiv Španjolske. Neto je na spomenutom SP postigao ukupno 7 golova, dva manje od najboljeg strijelca Edera Lime.


Neto je rođen 5. rujna 1981.godine u brazilskom gradu Uberlandia. U Brazilu je nastupao za Atletico Mineiro, Minas i Ulbru Canoas, a od 2004.godine član je španjolskog Inter Movistara (Boomerang). U Španjolskoj se zadržao do 2010.godine kada se vraća u Brazil i nastupa za Jaraguá, Santos i Krona Joinville. Novi izlet u Europu uslijedio je 2013.godine kada postaje član ruskog Ugra Yugorska, gdje je proveo jednu sezonu i vratio se u Brazil (Corinthians). Dolazak u Split za Neta je tako treći izlet u Europu.

Uz trofej najboljeg igrača SP 2012.godine, Neto je osvajao razna individualna priznanja. Tako je u čak tri navrata proglašen najboljim igračem brazilske lige (2002, 2004, 2011), a 2008. godine proglašen je najboljim igračem španjolske lige LNFS. Također je 2011. proglašen najboljim igračem latinoameričkog prvenstva Copa América.

Sve navedeno govori da je riječ o velikom pojačanju i po svemu glavnoj zvijezdi zimskog prijelaznog roka. Dolazak Neta u Split očekuje se sredinom ožujka, te bi trebao biti veliko pojačanje Splićana u borbi za kup i prvenstvo Hrvatske.

Najvažniji gol koji se u futsalu može zabiti postigao je upravo novi igrač Splićana