bezvremenski modrić

Ćaleta-Car s riječima hvale prema Luki: On je naš motor

09.09.2024 u 08:06

Bionic
Reading

Duje Ćaleta-Car vratio se u prvih 11 hrvatske reprezentacije nakon gotovo dvije godine, opravdavši povjerenje izbornika odličnom igrom u formaciji s tri stopera.

Duje Ćaleta-Car dobio je povjerenje izbornika i zauzeo mjesto u prvih 11 umjesto Marina Pongračića, odigravši još jednu vrlo dobru utakmicu u formaciji s tri stopera.

'Jako dugo me nije bilo, skoro dvije godine. Bio sam u Egiptu, ali to je bio samo turnir, ne natjecateljska utakmica. Opet sam s momčadi. Ove dvije utakmice pokazale su da se na mene može računati. Drago mi je, idemo dalje,' rekao je igrač Lyona.

Ćaleta-Car se osvrnuo i na promjenu formacije: 'Nismo dugo igrali s trojicom u zadnjoj liniji, još od turnira u Katru, kad to nije funkcioniralo najbolje. No, ove dvije utakmice bile su dobre, pa čak i u Portugalu, iako smo izgubili. Razumijemo se, komuniciramo i možemo izaći s loptom... Pobijedili smo.'

  • +86
Hrvatska - Poljska, Liga nacija, 8.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

Posebno je pohvalio Luku Modrića, čija je majstorija iz slobodnog udarca presudila utakmicu. 'Luka sutra slavi rođendan, pobijedili smo, a on je zabio gol. Što može biti ljepše? On je naš motor i drago nam je što je s nama, nadam se da će ostati što duže,' zaključio je Ćaleta-Car.