iskreni izbornik

Zlatko Dalić se naklonio Luki Modriću: Igrao je kao da ima 25 godina...

08.09.2024 u 23:28

Bionic
Reading

Hrvatska je u 2. kolu Lige nacija na Opus Areni u Osijeku pobijedila Poljsku 1:0. Fenomenalan gol iz slobodnjaka za pobjedu je zabio Luka Modrić, a utakmicu je komentirao izbornik Zlatko Dalić

'Dobili smo utakmicu, a Luki je sutra rođendan, pa smo malo slavili u svlačionici. Luka je sam sebi dao poklon, onaj sjajan gol, a momčad mu je poklonila pobjedu', otkrio je izbornik Zlatko Dalić te nastavio:

'Odigrali smo sjajnu utakmicu. Dominantno i moćno. Šteta što rezultat nije bio uvjerljiviji. Hvala publici u Osijeku. Kad imamo takav profil igrača i sad kad se vrate neki ozlijeđeni igrači, bit će to još bolje.'

Važna je ovo pobjeda za samopouzdanje i nastavak natjecanja u Ligi nacija...

  • +86
Hrvatska - Poljska, Liga nacija, 8.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

'Rekao sam momcima da se moraju boriti za svoj status u reprezentaciji. Večeras je bilo sjajno. Petar Sučić je imao žuti karton, trebao je pomagati Pjaci te Kovačiću i Modriću. Nakon kartona je izgubio agresivnost. Zato smo uveli Luku Sučića. Poljaci su imali samo jednu šansu i to nakon faula. Matanovića treba samo forsirati, davati mu šansu. U dvije utakmice ušao je u deset šansi, što neki napadači ne uspiju cijelu sezonu. Na njemu je sad da se u klubu nametne i da svojim radom napreduje i bit će sve to dobro', razmišlja Dalić koji je za kraj još jednom istaknuo neuništivog kapetana 'vatrenih' Luku Modrića koji sutra proslavlja 39. rođendan:

'Ono kako se Luka borio, kako je uklizavao, igrao je kao da ima 25 godina. Kako djeluje, kako se ponaša, mogao bi još jako puno biti s nama. U Portugalu smo izgubili, ali igrali smo dobro. Novi sustav, pokazali smo da Hrvatska ima igru i da smo opet odlični. Trebat će malo vremen ada se sve to posloži, ali jako sam zadovoljan. Treba samo tako nastaviti', zaključio je Dalić.

>> majstorski gol Luke Modrića pogledajte OVDJE.

>> više statistike potražite OVDJE.

Standings provided by Sofascore