PROMETNO NA VELESAJMU

Cedevita zbog ponude NBA Jacksonu dovela atraktivnog Amerikanca

21.11.2016 u 11:45

Bionic
Reading

U hrvatskom košarkaškom prvaku Cedeviti ove je sezone jako prometno kada su strana pojačanja u pitanju. Najnovije američko pojačanje zove se Ryan Boatright koji je prošle sezone sjajno igrao u talijanskoj ligi. Riječ je o atraktivnom igraču koji će se sigurno dopasti ljubiteljima košarke

Razlog zašto su čelni ljude Cedevite odlučili dovesti novog playmakera jest istek jednomjesečnog ugovora Pierrea Jacksona te njegov vjerojatni odlazak u SAD gdje će pokušati osigurati ugovor u NBA-u. Međutim, iako do nedjelje Jackson još nije donio odluku, u Cedeviti nisu željeli riskirati te dopustiti da Ryan Boatright pobjegne u drugi klub.

'Iskreno, bit će mi jako drago ako Pierre ostvari svoj san. Nismo tu mogli ništa, rekao mi je da je ovdje proveo sjajno vrijeme, ali ta želja igranja u NBA-u je bila jača. Mislim da on može igrati u NBA-u bez problema, to sam rekao i svim skautima', kazao je pomoćni trener Cedevite Gianmarco Pozzecco dodavši kako se nada da će se Boatright biti veliko pojačanje.

Ryan Jamar Boatright rođen je 27. prosinca 1992., a visok je 180 cm. Sveučilišnu karijeru proveo je na poznatom sveučilištu Connecticut, gdje je u svojoj posljednjoj NCAA sezoni (2014./2015) u prosjeku bilježio 17,4 poena, 4,1 skok i 3,8 asistencija po utakmici. Godinu ranije, 2014. osvojio je i NCAA.

Na NBA draftu 2015. nije izabran, no potpisao je za Brooklyn Netse, s kojima je nastupao u Ljetnoj ligi i u četiri utakmice predsezone NBA. U Ljetnoj ligi 2015. je za Netse u prosjeku bilježio 14.1 poen, 2.3 skoka i 2.2 asistencije po utakmici, nakon čega je u predsezoni NBA imao prosjek od 4,25 poena, 1,5 skokova i 3,75 asistencija za 13,9 minuta po utakmici.

Netsi su ga potom otpustili, nakon čega je nakratko potpisao za Detroit Pistonse, a onda je preselio u NBDL ligu. Ondje je prosječno bilježio 11,1 poen, 3 skoka i 2.85 asistencija za 21.1 min. po utakmici, a u siječnju 2016. preselio je u najjaču talijansku ligu i potpisao za Betaland Capo d'Orlando (Orlandina Basket). U Italiji je igrao odlično i tu je imao prosjek od 19,18 poena, 4 skoka i 2,45 asistencija za 27,5 minuta po utakmici.

U Ljetnoj ligi 2016. je za New Orleans Pelicanse prosječno bilježio 5,2 poena, 1,6 skokova i dvije asistencije za 14,4 minuta po utakmici, a u srpnju je potpisao za kineski Guangzhou Long-Lions. Prije nego što je napustio tu momčad, tu je prosječno bilježio 24 poena, pet skokova i četiri asistencije po utakmici.

Nakon lošeg eksperimenta s Davidom Stocktonom, koji je prebačen u momčad koja igra ligu A-1 te nakon isteka jednomjesečnog ugovora Pierrea Jacksona sada stručni stožer Cedevite čeka novi težak zadatak - što prije uigrati Boatrighta, atraktivnog playmakera koji je poznat i kao dobar šuter.