psk_2

anketa tportala

Čeka nas prva utakmica Eura za Vatrene; što je po vama realno protiv Španjolske?

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 14.06.2024 08:40
  • Objavljeno 14.06.2024 u 08:24
Bionic
Reading

Jedna od binijih stavki za reprezentaciju Hrvatske je dobar ulazak u prvenstvo. Pobjedom protiv Španjolske na korak smo do prolaska skupine, no nešto se tu pita i dvostruke osvajače ovog natjecanja

Posljednji puta kada smo se sastali sa Crvenom Furijom imali smo prilike podići prvi trofej u povijesti hrvatskog nogometa. Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, 2018., gdje smo izbacili domaćine kao i Dansku putem izvođenja jedanaesteraca, na idućem Mundialu u Kataru izbacili smo i močni Brazil istim putem.

No, Španjolci su prekinuli naš uspješan niz u finalu Lige nacija te je to rana koja i dalje peče. Iskustva sa Španjolcima smo imali i na posljednjem Euru te je utakmica između Španjolske i Hrvatske bila je izuzetno dramatična i završila je rezultatom 5-3 u korist Španjolske nakon produžetaka. U redovnom dijelu utakmice rezultat je bio 3-3, a Španjolska je uspjela zabiti još dva gola u produžecima za konačnu pobjedu.

Posljednji puta smo trijumfirali nad Crvenom Furijom na krilima Tina Jedvaja, sada već davne 2018. godine. Hrvatska je povela golom Andreja Kramarića u 54. minuti, ali je Španjolska brzo izjednačila preko Danija Ceballosa u 56. minuti. Jedvaj je vratio vodstvo Hrvatskoj u 69. minuti nakon kornera te je Španjolska izjednačila iz penala u 78. minuti preko kapetana, Sergija Ramosa. No, Hrvatska je pobijedila drugim golom Jedvaja u sudačkoj nadoknadi za konačnih 3-2. Ova pobjeda osigurala je Hrvatskoj plasman na završni turnir Lige nacija UEFA-e, dok je Španjolska ostala na drugom mjestu u skupini.

Procjenite sami kakve su nam šanse protiv moćne Španjolske i je li vrijeme da napokon pobjedimo jednu od najvećih reprezentacija svih vremena.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal