psk_2

sreća u nesreći

Otpao je važan igrač za dvoboj s Vatrenima! Španjolska obrana na mukama!

  • J.B./Hina
  • Zadnja izmjena 13.06.2024 15:31
  • Objavljeno 13.06.2024 u 15:31
Bionic
Reading

Nekadašnji defanzivac Manchester Cityja, Aymeric Laporte, pretrpio je ozljedu koja će ga spriječiti da nastupi u prvoj utakmici Španjolske na Euru u Njemačkoj protiv Hrvatske

Aymeric Laporte, branič španjolske nogometne reprezentacije, propustio je trening s ekipom u četvrtak zbog problema s mišićem te se vjerojatno neće moći priključiti momčadi u subotnjem susretu protiv Hrvatske, prvom kolu skupine B na EURU, izvijestili su dnevni listovi Marca i AS.

>> Raspored svih utakmica Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj

Laporte, koji sada brani boje saudijskog kluba Al-Nassr, obavljao je individualne vježbe prema prilagođenom programu.

'Dolazi s manjim tegobama, još nije sigurno hoće li biti spreman za utakmicu protiv Hrvatske. Nadamo se da nije ništa ozbiljno jer je bitan igrač za nas', izjavio je ofenzivni vezni Dani Olmo na konferenciji za medije.

Prema Marci, Laporte će putovati s reprezentacijom u Berlin, ali je vrlo vjerojatno da neće biti u mogućnosti zaigrati protiv Hrvatske.

List AS navodi da bi umjesto njega mogao zaigrati Nacho Fernandez, 34-godišnji kapetan Real Madrida.

U središnjoj obrani bi mogli nastupiti Nacho i Robin Le Normand, 27-godišnji branič Real Sociedada, koji su zajedno zaigrali od početka u pripremnoj utakmici protiv Sjeverne Irske prije pet dana, kada je Španjolska slavila s visokih 5-1.

Laporte je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo bio u početnoj postavi, a prije godinu dana je odigrao čitav susret protiv Hrvatske u finalu Lige nacija te je dosad za Španjolsku skupio 29 nastupa. Uz Španjolsku i Hrvatsku u skupini B Europskog prvenstva su Italija i Albanija.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal