PREMIERSHIP

Chelsea jedva spasio bod, Lovrenov Southampton rastura

09.11.2013 u 19:45

Bionic
Reading

Nogometaši West Bromwich Albiona odigrali su 2-2 protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu u sklopu 11. kola engleske Premierlige...

Chelsea je na Stamford Bridgeu očekivano poveo. Iskosa s lijeve strane prema golu je pucao Eden Hazard, vratar Boaz Myhill je obranio udarac, a odbijenu loptu branič Liam Ridgewell je propustio odmah izbaciti. To je iskoristio Samuel Eto'o i iz neposredne blizine iz nogu suparničkog igrača poslao ju u mrežu. Do potpunog je preokreta došlo u samo sedam minuta drugog poluvremena. Strijelci za WBA bili su Shane Long i Stephane Sessegnon.

Long je izjednačio udarcem glavom iz neposredne blizine nakon kornera, dok je Sessegnon zatresao mrežu Petra Čecha ljevicom iz sredine kaznenog prostora na dodavanje Ridgewella.

Konačnih 2-2 postavio je Eden Hazard iz jedanaesterca u 90. minuti koji je prethodno izborio Ramires nakon prekršaja Stevena Reida.


Liverpool se nakon 2-0 poraza od Arsenala vratio na pobjednički kolosijek uvjerljivo savladavši Fulham na Anfieldu s 4-0. Dvostruki strijelac za "redse" bio je Luis Suarez, dok su po jednom mrežu zatresli i Martin Škrtel i Fernando Amorebieta (autogol). Liverpool je tako barem privremeno smanjio bodovni zaostatak za liderom Arsenalom s pet na dva boda.

Sa sjajnim igrama nastavlja Southampton Dejana Lovrena koji je sa 4-1 na svom St. Mary's Stadiumu pobijedio Hull City golovima Morgana Schneiderlina, Rickiea Lamberta, Adama Lallane i Stevena Davisa. Bila je to "svecima" šesta ovosezonska pobjeda koja ih je vinula sa šestog do trećeg mjesta ligaške ljestvice, a Lovren je u njoj sudjelovao sa svih 90 minuta.

Everton Nikice Jelavića odigrao je tek 0-0 na gostovanju kod "fenjeraša" Crystal Palacea, a hrvatski napadač nije ulazio u igru.