HUMANOST NOGOMETAŠA

Cibalia i Slaven za Prvu ligu, ali i potopljenu Slavoniju

22.05.2014 u 13:43

  • +21

Poplave u Slavoniji iz zraka

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Bionic
Reading

Pred nogometašima Slaven Belupa i Cibalije su dvije utakmice u kojima će pasti odluka koji će klub sljedeće sezone biti u MAXtv Prvoj ligi, a oba susreta imaju humanitarni karakter

Velike poplave koje su zadesile Slavoniju ujedinile su hrvatsku javnost, a u pomoć stradalim stanovnicima u istočnoj Hrvatskoj priskočili su i brojni sportaši i klubovi. Svoj doprinos odlučili su dati Slaven Belupo i Cibalia i to kroz utakmice u kojima će se međusobno boriti za prvoligaški status.

Gdje gledati utakmice?

Osim na MAXtv-u (Arenasport), utakmice možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike pratiti prijenose utakmica u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu gledati utakmice na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok ona traje nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

'Cibalia i Slaven Belupo bore se za mjesto u MAXtv Prvoj ligi, ali i za stradalnike poplave. Dođite u Vinkovce 25. i u Koprivnicu 29. svibnja, bodrite svoju momčad i pomognite stradalima. Nogometni klubovi ovim se utakmicama uključuju u humanitarnu akciju pomoći za poplavljena područja,' poručili su iz klubova.

Što se tiče samog nogometa, Cibalia je domaćin prve utakmice (prijenos na kanalu Arenasporta 1 od 19 sati, kao i uzvratnog dvoboja - 19 sati)

'Istina je da bismo svi voljeli drugu utakmicu igrati kod kuće, pa da možemo proslaviti prolazak u Prvu ligu s našom publikom. Ali ako postignemo dobar rezultat u prvom susretu, onda bi uzvrat trebao biti lakši,' rekao je sportski direktor Vinkovčana Damir Pernar koji je s upravom bio u potrazi za novcem kako bi se igračima isplatio dio zaostalih plaća uoči važnih ogleda.

U Slavenu su financijski problemi znatno manji, a Koprivničani ne bježe od uloge favorita.

'Zadovoljni smo što se prva utakmica igra u Vinkovcima iako to i nije velika prednost ako se ne odigra kako treba. Mislim, da smo snažniji sastav i da ćemo kroz dva ogleda, od kojih se odlučujući igra u Koprivnici, ostati prvoligaši,' pričao je sportski direktor Slavena Belupa Roman Sović

I jedna zanimljivost, ova dva kluba sastala su se u kvalifikacijama za Prvu HNL 1997. godine u Zagrebu na turniru, gdje je još igrala i Segesta. Na prvom 'trokutu' koji je odigran na maksimirskom travnjaku sve tri utakmice završile su neodlučenim rezultatom, da bi u Kranjčevićevoj najuspješniji bio Slaven Belupo koji je u odlučujućem susretu svladao upravo Cibaliu i od tada je stalni član najkvalitetnijeg hrvatskog natjecanja.

Valja naglasiti i kako Slaven Belupo neće naplaćivati ulaznice za dvoboj u Koprivnici.