ELITA U MELBOURNEU

Čilić spreman: S ovim oružjem opet mogu daleko

11.01.2014 u 17:46

Bionic
Reading

Marin Čilić čeka svoj nastup na prvom Grand slam turniru sezone u Melbourneu i s optimizmom procjenjuje svoje izglede uoči ovog turnira i onih koji slijede

Marin Čilić je iza sebe ostavio 2013. u kojoj je bio žrtva navodnog dopinškog skandala koji mu je odnio pola igračke sezone. Vratio se solidnim rezultatima i čeka nastup na Australian openu koji ga ponovno može vratiti u fokus teniskog svijeta.

'Dobro sam pripremljen i imam pobjedu protiv Dimitrova koju mogu izdvojiti kao sjajan pokazatelj. Prvenstveno servis koji me tada izvrsno služio, a koji mi donosi moć da se mogu suprotstaviti svim najboljim igračima svijeta. S tim novim oružjem i posljedično lagodnijom igrom mogu očekivati odlične rezultate ne samo ovdje u Melbourneu, nego i tijekom čitave sezone,' kaže Čilić i vraća se na turnire u Brisbaneu i Sidneyu koji su iza njega.

Pobjeda protiv Dimitrova Marinova je referentna točka za optimizam


'Ova dva tjedna su ostavili odlične uspomene. Vratio se osjećaj igre i pobjeđivanja nakon što sam propustio većinu drugog dijela prošle sezone. Znao sam da će mi trebati nekoliko mečeva i kako bih vratio pravi osjećaj za igru, prvenstveno kroz kontekst nadmetanja i odabira pravih rješenja u ključnim situacijama. Tu se još pomalo tražim, ali mislim da sam se dobro pripremio za Australian open i da sam spreman na kvalitetne prezentacije na terenu,' završava Čilić.

Ždrijeb mu je u prvom kolu donio Španjolca Marcela Granollersa, a eventualni prolazak vodio bi ga prema stazi na kojoj mu do četvrtfinala najrenomiraniji protivnici mogu biti Francuzi Monfils i Tsonga, pa švicarski teniski čarobnjak Roger Federer. Niz fantastičnih imena i ako Marin želi 'napasti' drugi tjedan Melbournea također će morati biti - fantastičan. Prvenstveno na servisu.