nije želio ovakav publicitet

Ćiro Blažević odlučnog glasa potvrdio nam kako se bori s opakom bolešću: Ne želim da me sažalijevaju, hodam na terapiju i nemam nuspojava

05.09.2021 u 18:28

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski nogometni trener, koji je Dinamovim navijačima priuštio veliko slavlje 1982. godine, a hrvatskima 1998. godine, u izjavi za slovenske medije otkrio je kako mu se bolest vratila, a riječ je o karcinomu

Jedinstveni i neponovljivi hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević je u intervjuu za slovensko izdanje Sportkluba otkrio da je teško bolestan i oprostio se od Slovenaca.

'Dragi moji Slovenci, naša ljubav je bezgranična. Vi volite mene, a ja volim vas, ali moram reći tužnu vijest. Ja sam jako, jako bolestan osim što sam star, imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerojatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim svoje prijatelje u Sloveniji', rekao je Ćiro pa nastavio:

>> Ćiro Blažević jednom je rečenicom sve rastužio; trener svih trenera otkrio kako je teško bolestan i oprostio se emotivnim govorom

'Poručujem im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar, zbogom. Zbogom, dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan.'

Naravno, svakoga tko je barem i jednom razgovarao s Ćirom Blaževićem te koji zna da ni u jednom njegovom odgovoru nema skrivenih poruka, jasno je da se s takvom objavom ne šali. Ili kako bi on rekao - ne 'zaje...'.

Zato smo ga nazvali, jer fotografije od prije dva dana, kada je uz premijera Plenkovića i ministricu Brnjac prati košarkaški turnir Liburnia cup u Opatiji, ne bi dale naslutiti da se kod Ćire događa nešto ovako opasno.

'Da, ne vidi se. Ali nažalost, mogu potvrditi to što se sada pojavilo u medijima. Ma, ja sam se 'zaje..', jer nisam htio da to izađe u javnost. Činjenica je da se ta opaka bolest malo prošetala, otišla mi je i na kosti. Ali borim se, to je jedino što mi je preostalo. Osim toga, nadam se da sam u dobrim rukama', rekao je Ćiro, koji nije želio ovakav publicitet.

'Ma, naravno da nisam htio, jako sam se 'zaje..'. Ali nazvao me je Slovenac, i pita me za utakmicu. I ja mu kažem, ma nemoj molim te, bolestan sam. I eto, sada svi znaju. Nisam htio to, jer ne želim da me sažalijevaju. Već da me ljudi koji me vole, ali i koje ja volim, konstatiraju kako sam proživio 86 godina. A to nije mala stvar'.

Naravno, takvog Ćiru morali smo ohrabriti, jer iz mnogih je bitaka izlazio kao pobjednik. Niti sada se neće predati, te je dodao kako ide na tretmane radiokirurgije u Sv. Nedjelju. Odradio ih je već 12.

'Evo, hvala Bogu, nije jednostavno ali što je dobro jest da nemam nikakvih nuspojava. Hodam, borim se, sine', odlučnog je glasa poručio Ćiro Blažević.