PREMIERSHIP

City svladao Everton, Jelavić bez minutaže

05.10.2013 u 17:11

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja u prvoj su utakmici 7. kola engleske Premierlige na svome Etihadu pobijedili Everton s 3-1

'Toffeesi' su posljednjih godina itekako znali namučiti 'građane'. U zadnjih 12 utakmica uoči ove subotnje, City je samo dvaput uspio pobijediti 'plave' iz Liverpoola. No, momčad Manuela Pellegrinija ovom je prilikom bila dominantna i nanijela je Evertonu prvi ovosezonski poraz. City je, pak, došao do četvrte pobjede i sada na kontu ima 13 bodova, jedan više od subotnjeg suparnika.

Everton je poveo u 16. minuti kada je Phil Jagielka proigrao Romelua Lukakua. Belgijanac je pobjegao obrani domaćih, izbacio iz igre Joleona Lescotta i svladao Joea Harta. No, vodstvo gostiju je trajalo samo minutu. Yaya Toure je lijepo asistirao Alvaru Negredu koji je provukao loptu ispod Tima Howarda. U posljednjoj minuti prvog dijela Sergio Agüero je primio dubinsku loptu od Davida Silve, riješio se Sylvaina Distina i iskosa s desne strane, iz teške pozicije, pogodio suprotni kut Howardova gola.

U 68. minuti Seamus Coleman je blago povukao Pabla Zabaletu u kaznenom prostoru, Argentinac je dramatično odletio, a sudac je, dojam je, prestrogo dosudio jedanaesterac. Agüero je pucao, Howard je odbio loptu u vratnicu, ali lopta se potom nesretno odbila od njegovih leđa u gol za konačnih 3:1.

Spomenimo još da je u 34. minuti igru zbog ozljede morao napustiti kapetan Cityja Vincent Kompany. Zasad nije poznato koliko je ozljeda teška i hoće li Kompany moći igrati za Belgiju protiv Hrvatske idući petak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Engleska 1. liga, 7. kolo
Manchester City 3 1 Everton
Strijelci
0:1 R. Lukaku (16') 1:1 Ă. Negredo (17')
2:1 S. Agüero (45') 3:1 T. Howard (ag, 70')
Sastavi
J. Hart
J. Lescott
V. Kompany (34' M. Nastasic)
A. Kolarov (58' G. Clichy)
P. Zabaleta
S. Agüero (79' S. Nasri)
Fernandinho
Y. Touré
D. Silva
J. Milner
Ă. Negredo
T. Howard
S. Distin
P. Jagielka
L. Baines
S. Coleman
R. Barkley
L. Osman (63' D. Gibson)
J. McCarthy
S. Naismith
K. Mirallas (63' G. Deulofeu)
R. Lukaku (82' A. Koné)
Žuti kartoni
V. Kompany 23'
J. Milner 45'
P. Zabaleta 78'
D. Silva 74'
Fernandinho 89'
S. Distin 69'
T. Howard 70'
S. Coleman 80'
S. Naismith 87'