FIFA_SP_2018.svg

ZNAKOVITE IZJAVE

Dalić i Šuker iznenadili su nas odgovorima na pitanje je li mjesto izbornika sigurno

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija sa Svjetskog prvenstva odlazi ponosna. Nažalost, ne i najsretnija jer u finalu je doživjela poraz od Francuske 4:2 te ostala bez zlata, koje je igrom prikazanom na terenu stadiona Lužnjiki posve zaslužila

Hrvatska nogometna reprezentacija apsolutni je hit ovog Svjetskog prvenstva. Nažalost, u finalu, u kojem je odigrala možda i najbolju utakmicu turnira, doživjela je poraz i ostala bez zlata. Svakako je to najveći uspjeh u povijesti hrvatskog sporta.

No priča večeri ipak je izjava izbornika Zlatka Dalića, kakvu, ruku na srce, nismo očekivali.

'Treba mi odmor, ne želim donositi nikakve odluke na ho-ruk. Dva mjeseca je bilo lijepo i moram reći da sam ponosan na dečke. Odmorit ću se, uzeti timeout pa ću donijeti odluku', iznenadio je izbornik Dalić na konferenciji za medije nakon utakmice.

'Što se mene tiče, sada sam spreman samo na odmor i razmišljam samo o sretnom povratku kući', dodao je Dalić.

A da se možda nešto kuha, shvatili smo iz izjave predsjednika HNS-a Davora Šukera. Kada smo mu rekli što je rekao Dalić, predsjednik Šuker je rekao:

'Svima nam treba odmor. Sada ću pet dana isključiti mobitel, otići na more. A onda ćemo valjda imati izvršni odbor. Ne želim govoriti o treneru, nemojte sada ništa kalkulirati. Pustite da se sedam dana odmorimo, iskopčamo, pa ćemo onda vidjeti, sjesti, razgovarati. Možda ćemo imati izvršni odbor, pa vidjeti što smo napravili', kazao je kratko Šuker.

OK, ali iz te izjave između redaka se može iščitati kako izbornik možda i ne ostane na klupi. Ili se varamo?

DALIĆEVI VITEZOVI

Francuzi nisu ni svjesni kakvu životnu priču, na putu do svjetskog vrha, imaju hrvatski heroji

Pogledaj galeriju

'Zašto sada postavljate pitanje izbornika?', podigao je glas Šuker.

Uslijedilo je novo pitanje Šukeru: 'Vi i izbornik Dalić rekli ste nešto iza čega mogu stajati samo upitnici?'

'Ja ne govorim ništa. Ali što vi mislite?'

Vjerujem da će izbornik ostati!

'Pa to napiši ako vjeruješ da će ostati. Nemoj meni stavljati u usta. Idemo se sada odmoriti', završio je ovu temu Davor Šuker.

Podsjetimo, izbornik Dalić reprezentaciju je preuzeo u listopadu 2017. godine, pobijedio Ukrajinu u gostima, izborio dodatne kvalifikacije i preko Grčke stigao na Svjetsko prvenstvo. Tada je i potpisao ugovor s HNS-om koji vrijedi do 2020. godine.

S obzirom da nitko ništa ne govori, odnosno svojim su odgovorima natuknuli moguće promjene, nadamo se da se to ipak neće dogoditi, jer definitivno je Dalić osvojio srca i igrača i navijača.

Ceremonija zatvaranja Svjetskog nogometnog prvenstva Izvor: Pixsell / Autor: Christian Charisius/DPA/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal