SVJEDOČIMO POVIJESTI

Dalić o svom kapetanu: Tek ćemo odmakom vremena razumjeti njegovu vrijednost

02.06.2024 u 09:18

Bionic
Reading

Luka Modrić osvojio je sinoć svoj šesti naslov europskog prvaka s Real Madridom; usput je ušao u klupske povijesne knjige, a emotivno mu je čestitao i hrvatski izbornik Zlatko Dalić

Luka Modrić sinoć je okrunio sezonu s Real Madridom pobjedom u finalu Lige prvaka. Kapetan hrvatske reprezentacije odigrao je posljednjih 10 minuta na Wembleyju u slavlju (2:0) nad Borussijom Dortmund i tako došao do svoje šeste europske krune.

Prvu je osvojio 2014., a nakon toga je bio ključan kotačić u momčadi koja je između 2016. i 2019. osvojila tri uzastopne Lige prvaka te ponovno 2022. Time je postao čovjek s najviše europskih kruna u povijesti kluba, a počast mu je odao i izbornik Zlatko Dalić:

'Osvojiti jednom Ligu prvaka je fantastičan uspjeh za svakog igrača, sjećam se kako smo devedesetih bili ponosni na Bobana, Šukera, Prosinečkog i Bokšića kada su uspjeli doći do tog trofeja. Luka ih je osvojio šest. Mislim da ćemo tek s odmakom vremena razumjeti kolika je svjetska vrijednost njegove karijere, a ova titula sigurno ga stavlja u sam svjetski vrh, sada više ne samo veznih igrača nego uopće nogometaša', prenosi HNS izbornikove riječi.

'Znam da ove godine nije imao uobičajenu ulogu stalnog prvotimca, no isto tako znam koliko su njegov pristup, liderske sposobnosti i pobjednički mentalitet bitni za cijeli Real Madrid i da je kao takav bio izuzetno važan za ovu titulu na terenu i izvan njega.'

'Luki skidam kapu na svim tim uspjesima i jedva čekam da mu svi zajedno uživo čestitamo i da nas tako inspiriran povede u Njemačkoj prema novim uspjesima', zaključio je.

  • +23
Borussia Dortmund - Real Madrid (1.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN