LIGA NACIJA

Dalić otkrio kako se Perišić osjeća i postoji li dogovor s Realom oko Modrića

03.09.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči utakmica protiv Portugala (5. rujna) i Poljske (8. rujna).

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić u problemima je budući da je ostao bez Josipa Juranovića, Josipa Stanišića, Marina Pongračića i Lovre Majera.

'Trenirali su svi koji su došli. Nije bio jak trening, ali svi su ga odradili i zadovoljan sam. Vjerojatno nećemo više nikog zvati, imamo 20 igrača i trojicu golmana', rekao je Dalić za Dnevnik Nove TV.

Objasnio je zašto je pozvao Ivana Perišića koji je raskinuo ugovor sa splitskim Hajdukom.

'Perišić je jedan od najboljih igrača u povijesti Hrvatske i reprezentacija, Savez i ja kao izbornik smo dužni pomoći Ivanu i nećemo zaboraviti što je dao za reprezentaciju. Možda u ovom trenutku nije spreman, ali ja se nadam da će uskoro biti pravi. Mi smo razgovarali, stalno smo u kontaktu, on čeka što će biti dalje, sretan je što je s nama, zadovoljan je, trenira i sve OK.'

U posljednje vrijeme iz Madrida su stizali signali da nisu sretni što je Luka Modrić nastavio igrati za reprezentaciju. Je li bilo nekih diplomatskih nota i hoće li biti kakvog dogovora oko obujma njegovog igranja za reprezentaciju?

'Sve što ja komuniciram, komuniciram s njim. Razgovaram, dogovaram, igrat će koliko bude mogao i trebao. Mi radimo smjenu generacija, nažalost, odlazi generacija Vatrenih 2018. i sretni smo što je Luka tu.'