VEČERAS OD 18 SATI

Dalić prelomio: 'senatora' stavlja na novu poziciju; a evo tko kreće kao 'špica'

12.10.2024 u 09:29

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija na oronulom maksimirskom stadionu, u sklopu 3. kola Lige nacija, dočekuje selekciju Škotske. Jasno je svima da Dalić iz ovog ogleda traži tri boda, jer Hrvatska je prema svim parametrima favorit u ovom ogledu.

Iako mu kolega na škotskoj klupi Steve Clarke ima puno većih problema, jer njemu nedostaje desetak igrača koji bi bili u reprezentativnom kadru, niti Zlatku Daliću nisu na raspolaganju svi koje bi poželio imati.

Prije svih to se odnosi na Matea Kovačića, ali i igrače za poziciju desnog beka, Josipa Juranovića i Josipa Stanišića. No, Dalić 'ne kuka', već se snalazi kako zna i umije. A pokazao je već nekoliko puta da se u situaciji 'koga nema, bez njega se mora', može sastaviti dobitna kombinacija.

Dobra je stvar i što igrači na koje računa ostavljaju svoj ego sa strane te se prihvaćaju sve izbornikove ideje.

A prema njima bi, tako se barem može zaključiti prema zagrebačkim treninzima, Ivan Perišić krenuo kao desni bek. Istina, ne onaj iz zadnje linije s četiri igrača, već u formaciji 3-4-1-2, to jest onaj koji puno više pomaže u ofenzivnom dijelu igre.

Kako prenose Sportske novosti, to bi za Perišića bila posve nova uloga, s kakvom se još nikad nije susretao u karijeri. Naime, Omišanin je igrao 'desetku' u razvojnoj fazi karijere, vrhunce doživio na lijevom krilu, u Interu imao vrlo zapaženu dionicu kao lijevi bočni, povremeno je djelovao i kao desno krilo, dakle napadač s desne strane, u nekim utakmicama i kao druga špica, ali sada bi mogao zaigrati na poziciji za koju do prije godinu dana nitko ne bi povjerovao da će se na njoj ikad naći.

Također, s obzirom na to da se Josip Šutalo oporavio, to jest da je spreman krenuti od prve minute, čini se da će se tako i dogoditi, odnosno da će Erlić svoju priliku čekati na klupi. Pitanje je bilo i kako će izgledati srednji red, dok nema Matea Kovačića, a čini se da je i tu izbornik odlučio priliku dati provjerenim snagama, to jest Mariju Pašaliću.

Prema tome, ovako bi mogao izgledati vjerojatni sastav Hrvatske: Livaković - Šutalo, Ćaleta-Car i Gvardiol - Perišić, Modrić, Mario Pašalić, Sosa - Luka Sučić - Kramarić, Matanović.

Više informacija pronađite OVDJE.