psk_2

SVE ZA POBJEDU

Dalić u zadnji tren napravio veliku promjenu; procurilo novih 11 za Italiju

Bionic
Reading

Večeras od 21 sat hrvatska nogometna reprezentacija u Leipzigu lovi pobjedu protiv aktualnog europskog prvaka, Italije, jer s tri boda osigurala bi plasman u osminu finala Eura

I dok po ulicama i trgovima Leipziga vlada prava navijačka euforija, naravno u režiji hrvatskih fanova, par stotina metara dalje, u hotelu Westin izbornik Zlatko Dalić sa svojim stožerom proučava posljednje detalje, odnosno gdje i kako udariti na Azzurre i osvojiti tri boda.

Već smo pisali kako će u prvom sastavu krenuti Luka Sučić i Mario Pašalić, dok će na klupu preseliti Lovro Majer te, za razliku od okršaja protiv Albanije, Bruno Petković.

Također, iz početnih 11 izostavljen je Ivan Perišić, a na mjesto lijevog beka vraća se Joško Gvardiol. Promjena je i na desnoj strani, odnosno umjesto Josipa Juranovića ponovno će zaigrati Josip Stanišić.

Još je jedna dvojba bila u zadnjem redu, odnosno tko će biti u stoperskom paru s Josipom Šutalom. Nagađalo se da bi to mogao biti Martin Erlić, no očito izbornik ima više povjerenja u Marina Pongračića, koji je ove sezone odigrao 36 utakmica u Serie A, u dresu Leccea, te ima jako dobru spoznaju u mogućnosti talijanskih igrača.

  • +21
Hrvatski navijači u Leipzigu - zagrijavanje, 24.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ponovimo i to da će u napadačkoj liniji igrati trojac koji još nikad nije igrao zajedno, u ovakvoj formaciji, a to je Sučić - Kramarić - Mario Pašalić.

Evo i sastava za današnju utakmicu: Livaković - Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol - Brozović, Modrić, Kovačić - Sučić, Kramarić, Mario Pašalić.

  • +42
Hrvatska, navijači, Leipzig 2, 23.6.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL
Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal