SUPERSPORT HNL - 33. KOLO

Danas kreće možda i ključno kolo HNL-a: Evo gdje gledati utakmicu Rudeša i Istre

03.05.2024 u 09:45

Bionic
Reading

I dok se u gornjem domu HNL-a vode žestoke borbe za naslov prvaka, ali i mjesta koja vode u Europu, u donjem domu sve je odavno jasno. Rudeš je uvjerljivo najlošija momčad lige i putnik u niži rang natjecanja, a Istra 1961 već se priprema za sljedeću sezonu. Jer 'potonuti' ne može, niti se može uključiti u borbu za četvrto mjesto

Dvobojem Rudeša i Istre 1961 od 17 sati na SC-u Rudeš (MAXSport 1, MAXtv) kreće 33. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige, odnosno najmanje zanimljivim srazom, dok će vrhunac biti u nedjelju, kada na Rujevici od 19.30 sati igraju Rijeka i Dinamo.

A da u Rudešu ovu utakmicu shvaćaju kao odrađivanje posla, potvrđuje činjenica da nigdje nema najave okršaja s pulskim sastavom.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Iako je Rudeš baš protiv Istre 1961, dok je na klupi još sjedio Robert Prosinečki, osvojio prvi od sedam ovosezonskih bodova.

Vjerujemo da će iskusni trener Davor Mladina i u ovom srazu priliku dati mlađim igračima, jer baš ovakve utakmice najbolja su prilika za skupljanje iskustva. Hoće li to uroditi plodom, teško je prognozirati, a čak ako i povede, kao što je to bilo protiv Osijeka i Slaven Belupa, Rudeš jednostavno nema snage sačuvati prednost.

Zato je i strateg Istre 1961 Paolo Tramezzani oprezan uoči gostovanja u zapadnom dijelu Zagreba.

'Puno smo ovog tjedna trenirali, s velikom voljom i pažnjom. Pripremili smo se dobro jer znamo da nas čeka teška utakmica protiv momčadi koju apsolutno respektiramo.

Spremni smo za Rudeš. Antonio Maurić, Moris Valinčić i Dukan Ahmeti zbog problema ne putuju s nama, a dobra vijest je da nam se pridružuje Frano Mlinar. Uvijek od svoje ekipe očekujem da uzmemo tri boda, tijekom tjedna uvijek treniramo s ciljem pobjede. Sa sigurnošću znamo važnost ove utakmice, nećemo napraviti grešku misleći da će biti lagano, jer nijedna utakmica ni protiv jednog protivnika nije jednostavna', poručio je uoči puta za Zagreb trener Tramezzani.

Sažetak utakmice Hajduk - Rudeš 5:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport