psk_2

SPEKTAKL

Danas se igraju dvije najbolje utakmice dosadašnjeg Eura; evo gdje gledati

  • Luka Kostić
  • Zadnja izmjena 05.07.2024 12:10
  • Objavljeno 05.07.2024 u 11:24
Bionic
Reading

Danas se za polufinale bore Španjolska i Njemačka u Stuttgartu te Portugal i Francuska u Hamburgu. Očekujemo dvije sjajne utakmice, pogotovo ovu u ranijem terminu, kada se susreću dvije najbolje reprezentacije dosadašnjeg tijeka Eura

Europsko prvenstvo u Njemačkoj ušlo je u svoju završnicu. Danas su nam na rasporedu prva dva susreta četvrtfine finala te ćemo navečer znati i prva dva polufinalista europske smotre. Čekaju nas dvije dosad najjače utakmice na Euru, a prognozirati pobjednika gotovo je nemoguće.

Pa krenimo redom.

Španjolska - Njemačka (18 sati, HRT2, Stuttgart)

  • +59
Španjolska - Gruzija, EURO 2024., osmina finala, 30.6.2024. Izvor: EPA / Autor: Robert Ghement

Ove dvije reprezentacije pokazale su daleko najviše zasad na Europskom prvenstvu. Španjolci gaze sve pred sobom; pobjeđivali su redom Hrvatsku (3:0), Italiju (1:0), Albaniju (1:0) i Gruziju (4:1); četiri pobjede u četiri utakmice, gol razlika 9:1. Španjolska igra brzo, atraktivno, fenomenalno u fazi napada, nešto slabije u postavljenoj obrani, ali trenutno je s razlogom prvi favorit turnira.

S druge strane, Njemačka je svoj dojam pokvarila samo u trećoj utakmici grupne faze, kada je čupala bod protiv Švicarske (1:1), ali je protiv Danske u osmini finala pokazala zašto vjeruje da može do samog kraja. Španjolska će joj biti prvi pravi test; prođe li reprezentaciju Luisa de la Fuentea, Toni Kroos može sanjati o jedinom trofeju koji mu nedostaje.

Portugal - Francuska (21 sat, HRT2, Hamburg)

  • +30
Francuska - Belgija, Euro (1.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Iako prema imenima jednako snažan susret kao onaj u Stuttgartu, u Hamburgu se sudaraju dvije reprezentacije koje nisu (zasad) opravdale očekivanja u Njemačkoj. Portugalu su trebali penali da izbaci Sloveniju, a Francuska se mučila u grupnoj fazi, a onda s mršavih 1:0 pobijedila Belgiju.

Bit će ovo šansa za iskupljenjem i jednima i drugima. Francuzi će na simbolični način moći i poravnati račun koji stoji otvoren još od Pariza i finala Eura 2016. S druge strane, Roberto Martinez će morati osvijestiti da Cristiano Ronaldo trenutno više koči ovu reprezentaciju nego što joj donosi.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal