psk_2

transfer karijere

Dani Olmo odabrao klub u kojem nastavlja karijeru; evo koliko milijuna stiže u Dinamo!

  • V. Radičević
  • Zadnja izmjena 18.07.2024 13:37
  • Objavljeno 18.07.2024 u 13:24
Bionic
Reading

Danima se piše o tome kako Španjolac Dani Olmo u milijunskom transferu napušta RB Leipzig

Od prije je poznato kako je 25-godišnji Dani Olmo želja velikih klubova kao što su Manchester City, Real Madrid, Liverpool, Manchester United, Atletico Madrid, Bayern, PSG te naravno njegov matični klub Barcelona.

Nakon njegovih sjajnih igara na Euru, gdje je sa Španjolskom stigao do tule prvaka te je bio jedan od najboljih igrača turnira (na Euru je zabio tri gola i upisao dvije asistencije, op.a.), interes za njim se dodatno pojačao.

Također je od prije poznato kako Olmo ima ugovor s RB Leipzigom do ljeta 2027. te kako može otići i ranije u drugi klub ako netko plati odštetu od 60 milijuna eura.

Tako španjolski mediji doznaju kako Olmo ne bi imao ništa protiv povratka u 'svoju Barcelonu', a navodno njegov menadžer već vodi pregovore oko tog transfera. Navodno je već obavljen prvi sastanak na kojem je bio sportski direktor kluba Deco. Jasno je kako je Olmo odlučio gdje astavlja karijeru na Camp Nou je zapravo - logičan izbor!

Kako god se okrene u zagrebačkom Dinamu trljaju ruke jer već sad je jasno kako je Dani Olmo, koji je kao tinejdžer iz Barcine akademije stigao u Dinamo, najveći posao Modrih u povijesti.

Ukupan transfer iz Dinama težak je više od 35 milijuna eura!

Naime, kad je Dinamo prodao Olma u RB Leipzig zaradio je 29 milijuna eura, a u ugovoru je i poseban klauzula od 20 posto zarade od sljedećeg transfera.

Ukratko, ako se od tih spomenutih 60 milijuna eura odbije 29 milijuna eura, koliko je već dobio Dinamo, ispada kako bi od razlike (31 milijun eura) Dinamo dobio dodatnih 6,2 milijuna eura.

Time bi ukupan transfer probio granicu od čak 35 milijuna eura čime bi Olmo postao najveći izlazni transfer Dinama u povijesti!

  • +37
Doček španjolske reprezentacije u Madridu; 15.7.2024. Izvor: EPA / Autor: SERGIO PEREZ
  • +15
Slavlje Španjolaca nakon osvajanja Eura Izvor: Profimedia / Autor: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal