psk_2

malo poznato pravilo

Danska je druga u skupini ispred Slovenije unatoč istoj gol- razlici i bodovima; evo zašto!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 26.06.2024 08:06
  • Objavljeno 26.06.2024 u 08:06
Bionic
Reading

Danci su remizirali sa Srbijom 0:0, što im je bilo dovoljno za prednost pred trećeplasiranom Slovenijom, koja je u Kölnu remizirala s Engleskom tekođer 0:0. Imali su Danci i Slovenci isti broj bododa, istu gol-razliku, isti broj žutih kartona

Iako nijedna utakmica nije posebno privukla pozornost navijača u smislu ukupne kvalitete, bilo je dosta toga na kocki u smislu kvalifikacija za šesnaestinu finala. Remi Engleske znači da imaju pet bodova i kvalificiraju se kao pobjednici skupine, s drugom Danskom i trećom Slovenijom.

Danska i Slovenija nisu se mogle bodovno razdvojiti, obje su u tri utakmice upisale tri boda. Njihova tri remija značila su da su obojica imali istu gol-razliku i isti broj primljenih golova (dva) - primarni pokazatelj koji UEFA koristi za izjednačenje. UEFA tada koristi žute kartone, ali obje su momčadi zabilježile isti broj kartona u svoje tri utakmice.

  • +18
Slovenija - Danska, Euro (16.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: MOHAMED MESSARA

Na kraju je o poretku odlučivala pozicija u kvalifikacijama za ovaj EURO. A Slovenci i Danci su bili u istoj skupini... Danska je bila prva, a Slovenija druga iako su obje reprezentacije osvojile po 22 boda. No, presudila je pobjeda Danaca 2:1 u tim kvalifikacijama (druga je međusobna utakmica završila bez pobjednika 1:1!) pa je stoga Danska i sad - baš zbog te pobjede u kvalifikacijama - završila ispred Slovanaca!

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal