ZAHUKTALO SE

Desno krilo na Poljud dolazi iz Francuske, već je na putu?

18.07.2024 u 11:17

Bionic
Reading

Hajduk službeno kreće u novu sezonu za tjedan dana, točnije 25. srpnja kada u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige na Poljudu dolazi HB Torshavn s Farskih otoka

Rok za prijavu igrača za ovo europsko natjecanje je ovaj petak u ponoć, a na popisu će biti 25 igrača. Hoće li na njemu biti i Ivan Rakitić, kako je nedavno objavio Fabrizio Romano, tek treba vidjeti. Edin Džeko također još nije regulirao svoj status s Fenerbahčeom, pa mu se Splićani i dalje nadaju.

Dobra vijest za Bijele je činjenica da se prvi popis može proširiti za dva igrača najkasnije 24 sata prije prve utakmice.

U međuvremenu stiže vijest kako bi Abdoulie Sanyang (25) uskoro mogao postati novi igrač Hajduka. Tako pišu francuski mediji. Riječ je o reprezentativcu Gambije koji igra na poziciji desnog krila, a trenutno je član francuskog drugoligaša Grenoblea.

  • +55
Hajduk - Fenerbahče, pripremna utakmica, 10.7.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Francuzi navode kako je već na putu za Split.

  • +55
Hajduk - Fenerbahče, pripremna utakmica, 10.7.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Iako brojke ne sugeriraju da je riječ o igraču koji može podignuti igru Hajduka riječ je o igraču kakvog želi trener Gennaro Gattuso. Igra lijevom nogom, primarna pozicija mu je desno krilo, no odlično se snalazi i na lijevoj strani. Odlike njegove igre su dobar dribling, brzina. igra jedan na jedan te obrambena odgovornost. Ako uistinu dođe na Poljud Sanyang će postati prvi gambijski igrač u Hajduku nakon Hamze Barryja koji je za Bijele igrao od 2016. do 2020. godine.

Standings provided by Sofascore