MARIN POKLANJAO, ON UZEO...

Dimitrov čudesnim potezom završio Čilićevu sezonu

04.11.2015 u 14:19

Bionic
Reading

Još jedna jako dobra sezona Marina Čilića u kojoj je ostao blizu TOP 10 društva završila je pariškim porazom u drugom kolu dvoranskog turnira u Parizu

Dimitrov je u tek drugom dvoboju protiv Marina Čilića slavio sa 7:6, 7:6 i izjednačio međusoban omjer. Treće kolo pariškog turnira u dvorani Bercy lako je mogao igrati i Čilić, ali unatoč činjenici da se nije suočavao niti s jednom break loptom tijekom meča, ATP sezona mu je ipak završena danas. Osvojio je jedan turnir, igrao polufinale US opena i ostao pri vrhu.

Dimitrov je tijekom meča imao više inicijative i dobio je 10 od 13 poena u kojima je bilo barem deset udaraca. Ključno za meč bilo je njegovo ponašanje dok se suočavao s break loptama. Ostao je čvrst u svakoj i spasio svih 10, a jednu priliku obranio je sjajnim volejem kroz noge kojega Marin potom nije uspio spremiti paralelom.

Imao je Marin manje od 50 posto ubačenog prvog servisa i nije bio dovoljno dobar u tie breakovima, i s toliko propuštenih prilika izgubio je meč koji je lako mogao dobiti. Ovako, pred njim je odmor i rekuperacija, te ulazak u novu sezonu u kojoj na početku ne brani bodove. Ako se vrati sasvim fizički i mentalno spreman, može se brzo vratiti u TOP 10.