BITKA ZA 34 MILIJUNA EURA

Dinamo će u uzvratu dočekati 'pakao', a mediji vrište: Iznenađujuća teorija iz Hrvatske

27.08.2024 u 07:42

Bionic
Reading

Dinamovi nogometaši u ponedjeljak su otputovali u Baku, gdje će u srijedu od 18.45 sati igrati uzvratnu utakmicu play-offa Lige prvaka protiv domaćeg Qarabaga. Modri su u Azerbajdžan stigli s prednošću 3:0 iz prve utakmice

Već sada je poznato da Modre čeka pravi pakao na stadionu Tofiq Bahramov. Jer osim što su vremenski uvjeti teški, uz jako veliku vlagu, a što nam je najavio i Filip Ozobić, igrače Sergeja Jakirovića dočekat će 30-ak tisuća bučnih Azerbajdžanaca.

U ponedjeljak je bilo rasprodano gotovo 25.000 ulaznica, a kapacitet stadiona je 31.000. Prema tome, za očekivati je da će i ovih par tisuća ulaznica nestati do srijede.

Inače, u čudo vjeruju baš svi u Azerbajdžanu, pa idu čak i toliko daleko da se igraju 'teorija zavjere'.

Naime, uz naslov u Azerisportu 'Iznenađujuća teorija iz Hrvatske, Romao može igrati u Bakuu', autori teksta pišu kako Brazilac Julio Romao, koji je dobio žuti karton u Zagrebu, ipak ima pravo nastupa.

Naravno, kao i u ostalim europskim natjecanjima pod okriljem Uefe, od ove se godine poštuje novo pravilo, odnosno da se nakon dva pretkola briše po jedan karton. Drugim riječima, Brazilac ima pravo nastupa. Ali kako pišu tamošnji mediji azerbejdžanski prvak će još jednom provjeriti tu informaciju te čekati potvrdu Uefe.

Samo za podsjetnik, Dinamo je u Baku stigao s prednošću 3:0, a ukupni pobjednik ovog dvoboja plasirat će se u Ligu prvaka, ali i automatizmom dobiti 34 milijuna eura.

  • +78
Dinamo - Qarabag, Liga prvaka, kvalifikacije, 20.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek