SuperSport HNL

Dinamo gostuje u Puli, Gorica dočekuje 'lokose'; evo gdje gledati današnje utakmice

29.07.2023 u 12:27

Bionic
Reading

Subotnji program 2. kola SuperSport HNL-a otvaraju Gorica i Lokomotiva (18.45 sati, MAXSport, MAXtv), a potom u večernjem terminu na teren izlaze Istra 1961 i Dinamo (21 sat, MAXSport, MAXtv)

Petak nam je donio sjajnu utakmicu Varaždina i Slaven Belupa na otvaranju 2. kola SuperSport HNL-a. Pala su četiri atraktivna gola, Varaždin je do 81. minute vodio 2:0, a 'farmaceuti' su u posljednjih deset minuta preokretom stigli do konačnog remija 2:2.

Danas su na rasporedu dvije utakmice 2. kola SuperSport HNL-a. Na teren će prvo Gorica i Lokomotiva (18.45 sati, MAXSport, MAXtv), a potom u večernjem terminu igraju Istra 1961 i Dinamo (21 sat, MAXSport, MAXtv).

GORICA - LOKOMOTIVA (18.45 sati, MAXSport, MAXtv)

Obje su momčadi u 1. kolu remizirale, Gorica s Varaždinom 1:1, a Lokomotiva je istim rezultatom završila susret protiv Istre 1961. Danas će u Velikoj Gorici sigurno biti zanimljivo...

A Gorica je uoči utakmice s Lokomotivom doživjela promjene u sastavu, klub je napustio Matthew Steenvoorden, a stigli su nekadašnji kapetan Hajduka Mario Maloča te povratnik Martin Šroler.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Matthew Steenvoorden nas je napustio, došlo je do sporazumnog raskida ugovora. Već duže vrijeme imao je želju da ga pustimo, a dok smo bili u najtežoj situaciji nije prihvatio ponudu iz Koreje nego je ostao u klubu, ponovno mu se ukazala dobra opcija da ode u prvaka Uzbekistana te smo mu izašli u susret. Njegova obitelj je iz Azije i htio se okušati u tom dijelu svijeta. S druge strane smo doveli bivšeg kapetana Hajduka Marija Maloču koji će nam definitivno pomoći da budemo što bolji i popunimo rupe koje smo dobili odlascima Bralića i Steenvoordena. Priključio nam se i Šroler i kada mu fizička sprema bude na razini SuperSport HNL-a, bit će nam pravo pojačanje', kaže trener Gorice Željko Sopić koji najavljuje da bi Maloča mogao već danas debitirati:

'Maloča je bio u trenažnom procesu u Poljskoj tri tjedna, nije trenirao zadnjih tjedan dana dok se raskidao ugovor. Bit će sigurno u užem krugu kandidata za nastup.'

  • +7
Supersport HNL: Gorica - Varaždin, 23.7.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Osvrnuo se Sopić i na Lokomotivu.

'Lokomotiva nije imala nekih velikih promjena, stigla su 2-3 nova igrača, na žalost Mudražija se malo teže ozlijedio i želim mu što brži oporavak. Stigao je i Leovac, Kačavenda i Stojković su i dalje tamo i računam da će igrati i protiv nas. Prednost Lokomotive je što su dugo zajedno, prošli su i cijele pripreme, ali mi igramo na svom terenu i tražim ćemo tri boda i pozitivan rezultat', zaključio je trener Gorice Željko Sopić, a trener Lokomotive Silvijo Čabraja je oprezan:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Tradicionalno nam je to teško gostovanje i uvijek nezgodan protivnik. Gorica je jako dobro izgledala u prvih 45 minuta protiv Varaždina i možda je mogla utakmicu odvesti na dva, tri gola razlike. Drugo poluvrijeme su pali, a Varaždin se malo podigao. Očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu.'

>> više statistike pronađite OVDJE

ISTRA 1961 - DINAMO (21 sat, MAXSport, MAXtv)

Dinamo gostuje u Puli uoči puta na uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Astane (srijeda, 2. kolovoza, 16 sati, MAXSport, MAXtv), a trener 'modrih' Igor Bišćan najavio je i neke promjene u momčadi.

'Vjerojatno će suparnik biti tvrd i organiziran, posebno kada će se braniti kako to obično i bude u utakmicama HNL-a. Neće biti jednostavno, gostovanja u Puli uvijek su zahtjevna i siguran sam da će biti i ovo. Ali, znamo što nam je cilj, idemo u Pulu po tri boda', kaže Bišćan i dodaje:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Ponešto ćemo morati promijeniti i zarotirati unutar momčadi s obzirom na ono što nas čeka ubrzo nakon toga. Sigurno će biti nekih promjena u odnosu na utakmicu protiv Astane. Konkurirat će i Takuro Kaneko i Bogdan Mihajličenko. S njima smo stvarno svi zadovoljni, dobro treniraju, sjajno su se uklopili, grupa ih je fenomenalno prihvatila.'

A kako Bišćan vidi Istru 1961?

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +60
1. kolo SuperSport HNL-a: Dinamo - Hajduk, 21.7.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Neki igrači više nisu tamo, vidjet ćemo kako će izgledati. Teško je na osnovu nekoliko pripremnih utakmica to procijeniti. Sigurno je da ćemo igrati protiv tvrdog, organiziranog i čvrstog suparnika koji će napraviti sve da nam oteža posao. Još je teško procijeniti koliko je ova Istra dobra i kakva je u odnosu na prošlu sezonu. Kako god bilo, budemo li na svojoj razini, puno više će se pitati nas nego suparnika', zaključio je trener Dinama Igor Bišćan.

Puljani s nestrpljenjem dočekuju Dinamo...

  • +9
SuperSport HNL: Lokomotiva - Istra 1961, 23.7.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Prva domaća utakmica ove sezone kojoj se radujemo, s nestrpljenjem očekujemo ovaj izazov. Dobro smo trenirali, imamo dobru atmosferu i vjerujem da ćemo se predstaviti u dobrom svjetlu na prvoj domaćoj utakmici', kaže trener Istre 1961 Mislav Karoglan te dodaje:

'Dinamo očekujem u najjačem sastavu, vidim da su u respektabilnoj formi i ne vjerujem da oni imaju što kalkulirati, radi se o must win situaciji za njih.'

>> više statistike pronađite OVDJE

Standings provided by Sofascore