POLJSKI ANALITIČAR O TRANSFERU CRNCA

'Dinamo je napravio najveću grešku ikad i izgubio 15-20 milijuna eura'

21.08.2024 u 21:04

Bionic
Reading

Transfer Ante Crnca iznenadio je nogometnu javnost. Igrač koji je prije godinu dana otišao iz Slaven Belupa za 1,3 milijuna eura, sad je napravio transfer od 11 milijuna eura.

Crnac karijeru nastavlja u engleskom drugoligašu Norwichu, a poljski Rakow dobit će najveću odštetu u povijesti kluba. Poljaci su dosad najviše zaradili pet milijuna na transferu nekog igrača, a sad će dobiti čak šest milijuna eura više od dosadašnjeg rekorda.

Poljaci se čude kako je Dinamo propustio zaraditi na Crncu, posebno ako se zna da je od 12. do 18. godine bio u Dinamu. U prvoj momčadi Dinama nije dobio priliku i u siječnju 2022. godine otišao je u Slaven Belupo. Za klub iz Koprivnice je zabio 11 golova prije odlaska u Poljsku, a za Rakow je skupio 40 nastupa, devet golova i šest asistencija.

'Ante Crnac je najveća Dinamova greška ikad. Pustili su ga, nisu ga prepoznali. Razgovarao sam s jednim trenerom s Dinamove akademije i kaže mi da mu ne bi bio dao ni pet posto šanse da će se razviti u igrača kakav je danas. Možda će nas iznenaditi tih 11 milijuna eura, ali da igra za Dinamo, on bi danas vrijedio 15-20 milijuna eura', rekao je bivši poljski nogometaš Lukasz Gikiewicz, koji sada radi kao nogometni analitičar.