odličan potez

Ante Crnac ima novu adresu; prešao je u engleskog drugoligaša za vrtoglavu cifru!

20.08.2024 u 12:21

Bionic
Reading

Ante Crnac, talentirani napadač hrvatske U-21 reprezentacije, svoju će nogometnu karijeru nastaviti u engleskom Championshipu.

Poznati nogometni novinar Fabrizio Romano objavio je da je Ante Crnac, napadač hrvatske U-21 reprezentacije, prešao iz poljskog kluba Rakow Czestochowa u engleski Norwich City za impresivnih 11 milijuna eura. Dio tog značajnog transfera bit će usmjeren i prema njegovom bivšem klubu, Slaven Belupu iz Koprivnice.

Crnac, koji je još kao tinejdžer napustio Slaven Belupo na početku sezone, prešao je u Rakow Czestochowu za približno 1.5 milijuna eura. Ovaj krilni napadač stigao je u Koprivnicu u siječnju 2022. godine, gdje je odigrao 56 utakmica za Slaven, postigao 11 golova i upisao dvije asistencije prije nego što je napravio korak prema poljskoj ligi.

Unatoč kratkom boravku u Poljskoj, Crnac je uspio impresionirati, odigravši 40 utakmica za Rakow, pri čemu je postigao devet golova i upisao šest asistencija. Njegove izvedbe nisu prošle nezapaženo, što je dovelo do interesa iz Engleske. Robert Graf, sportski direktor Rakowa, s entuzijazmom je najavio dolazak Crnca, rekavši:

'Ante je igrač s ogromnim potencijalom, a u našem sustavu ga vidimo kao idealnog napadača. Vjerujemo da će na toj poziciji ostvariti svoj puni potencijal i dosegnuti visoku razinu europskog nogometa.'

Crnac je prošao kroz sve uzrasne kategorije hrvatskih reprezentacija do U-21 razine. Kao 10-godišnjak pridružio se Dinamu Zagreb, ali nikada nije dobio priliku u prvoj momčadi, što ga je na kraju dovelo do Slavena Belupa 2022. godine. Ovaj transfer u Norwich označava novi početak u njegovoj karijeri i priliku da se dokaže na jednoj od najzahtjevnijih nogometnih scena.