TRANSFER U NAJAVI

Vijest koja bi mogla uzdrmati Matea Kovačića; Pep Guardiola je rekao 'da'...

20.08.2024 u 12:04

Bionic
Reading

Iako je Mateo Kovačić odigrao sjajnu utakmicu u prvom kole Premier lige, te prekrasnim pogotkom osigurao 2:0 pobjedu Manchester Cityju kod Chelseaja, stižu najave da bi se njegov status u Guardiolinoj momčadi mogao pogoršati

Imao je Mateo Kovačić puno razloga za zadovoljstvo nakon nedjeljne pobjede Cityja u Londonu. Zabio je prekrasan gol, a pri tom i zaslužio komplimente trenera Pepa Guardiole.

'Gol je njegova najveća kvaliteta, kad ide u prodor s loptom, napada posljednju liniju, ne boji se igrati s loptom, čak i kad je pod pritiskom. Konstantan je i trebamo ga, jer bez Rodrija, ali i s njim, trebamo što spremniju momčad. Njegovi roditelji učinili su ga nevjerojatnim čovjekom. On je vrhunska osoba, jako je voljen i to je vrlo važno u našoj grupi', rekao je Guardiola o Kovačiću, te dodao i ovo.

'Kvalitetan je igrač, ima iskustva, igrao je u Real Madridu, igrao je u Chelseaju pa poslije kod nas, u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji igrao je ne znam koliko utakmica i za tako nešto moraš biti nešto posebno, inače ne možeš igrati. Nije lako doći ovdje, jako je vezan uz Chelsea, uvijek govori s maksimalnim poštovanjem o Chelseaju i došao je ovdje, odigrao je sjajno i zabio fantastičan gol'.

Naravno, nakon takvih riječi Kovačić je mogao mirnije spavati, vjerujući da ništa ne može naštetiti njegovom statusu i da će biti okosnica veznog reda, s Rodrijem koji se treba priključiti ekipi te Kevinom De Bruyneom.

Ipak, u noći s ponedjeljka na utorak, čini se, došlo je do velikog zaokreta. Naime, najavljuje se veliki transfer.

Kako tvrdi Fabrizio Romano, Guardiola je dao zeleno svjetlo da se na Etihad vrati Ilkay Gündogan i to nakon samo godinu dana igranja u Barceloni.

Gündogan nije konkurirao za utakmicu protiv Valencije u prvom kolu. Informacije o njegovom statusu su različite, ali ono što je sigurno, njemački veznjak planira odlazak.

Dogodi li se taj transfer, bila bi ro loša vijest za Kovačića jer Guardiola jako cijeni Gündogana što je i ranije govorio.

'On je vrlo inteligentan igrač, jedan od najinteligentnijih koje sam trenirao. Bio je ključ naših uspjeha. Igrač može biti brz, može imati dobar udarac, ali ono što igrača izdvaja od ostalih i postaje elitni igrač je njegova inteligencija. Donošenje pravih odluka pod pritiskom, znanje o tome što ekipa treba u svakom trenutku. Gündogan je takav tip igrača, dovoljno mu je dati samo objašnjenje', Guardioline su riječi o Nijemcu turskih korijena.