obitelj je najvažnija

Pep pričao o Mateu Kovačiću, a onda mu je ničim izazvan spomenuo majku i oca

19.08.2024 u 11:56

Bionic
Reading

Odigrao je Mateo Kovačić sjajnu utakmicu u pobjedi njegovog Manchester Cityja kod Chelseaja. Zabio je Kova fantastičan gol za konačnih 2:0, a nakon utakmice ga je biranim riječima pohvalio Pep Guardiola

Manchester City je u Londonu poveo golom Erlinga Haalanda, a na 2:0 je u 85. minuti povećao Mateo Kovačić sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora. Hrvatski reprezentativac nije slavio gol budući da je u londonskom klubu proveo pet godina prije nego što je prošle godine stigao u City.

Nakon utakmice Kovu je nahvalio trener Pep Guardiola koji se nakon svega osvrnuo i na njegovu obitelj...

'Njegov otac i majka učinili su ga nevjerojatnim čovjekom. On je vrhunska osoba, nevjerojatno je voljen i to je veoma važno u našoj grupi', rekao je Pep Guardiola o Kovačiću pa dodao:

'Oni su veoma povezani među sobom, obitelji se drži zajedno, međusobno se druže i jako se dobro prilagodio prošle sezone. Kvalitetan je igrač, ima iskustva, igrao je u Real Madridu, igrao je u Chelseaju pa poslije kod nas, u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji igrao je ne znam koliko utakmica i za tako nešto moraš biti nešto posebno, inače ne možeš igrati. Nije lako doći ovdje, jako je vezan uz Chelsea, uvijek govori s maksimalnim poštovanjem o Chelseaju i došao je ovdje, odigrao je sjajno i zabio fantastičan gol.'

  • +15
Chelsea - Manchester City, engleska liga, 18.8.2024. Izvor: EPA / Autor: Tolga Akmen

Kovačiću je gol protiv njegova bivšega kluba četvrti u dresu Cityja u čije je redove stigao prošlog ljeta.

'Gol je njegova najveća kvaliteta, kad ide u prodor s loptom, napada posljednju liniju, ne boji se igrati s loptom, čak i kad je pod pritiskom. Konzistentan je i trebamo ga, jer bez Rodrija, ali i s njim, trebamo momčad što spremniju moguću', zaključio je Pep Guardiola.

Standings provided by Sofascore