ništa nije izgubljeno

Dinamo još uvijek može do drugog mjesta u skupini; evo što sve treba Modrima

10.11.2023 u 06:09

Bionic
Reading

Poraz 1:0 od Viktorije Plzen bacio je Dinamo na samo dno ljestvice skupine C Konferencijske lige. Česi imaju maksimalnih 12 bodova i osigurali su plasman u nokaut fazu, Ballkani i Astana imaju po četiri, a Dinamo je zadnji s tek tri osvojena boda. No, još ništa nije izgubljeno

U ovom trenutku situacija izgleda očajno loše, Dinamo je na dnu ljestvice skupine C Konferencijske lige, nakon prva četiri kola ima samo tri osvojena boda. No, 'modri' i dalje imaju šansu izboriti drugo mjesto i plasman u nokaut fazu natjecanja.

Da, Dinamo sve drži u svojim rukama/nogama te u posljednje dvije utakmice može izboriti prolazak dalje.

Realnost je takva da su 'modri' u Konferencijskoj ligi nanizali tri poraza - od Ballkanija 2:0 te po dva puta 1:0 s Viktorijom Plzen. Tri su boda 'ubrali' u 1. kolu kad je na Maksimiru pala Astana i to čak 5:1.

Dobro je to što se posljednja dva susreta u skupini igraju nakon reprezentativne stanke pa će Dinamo do tada biti kompletan, momčadi bi se trebao priključiti Bruno Petković, a s njim bi - svi se nadaju - trebalo ići puno lakše.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Dakle, Dinamo u nokaut fazu vode dvije pobjede u posljednja dva kola - s Astanom u gostima 30. studenog, te s Ballkanijem na Maksimiru 14. prosinca. S tih bi šest osvojenih bodova Dinamo, bez obzira na ostale rezultate, kao drugoplasirani prošao dalje.

  • +32
Viktoria Plzen - Dinamo, Konferencijska liga, 9.11.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Chaloupka Miroslav / ČTK / Profimedia

No, Dinamo može proći i s četiri osvojena boda u posljednje dvije utakmice. U tom slučaju Astana i Ballkani ne bi smjeli pobijediti Viktoriju. To je dvosjekli mač jer Česima posljednja dva kola rezultatski ne znače ništa, sigurno neće igrati s najjačom postavom...

Na kraju se može dogoditi i situacija da Dinamo, Astana i Ballkani završe s po pet osvojenih bodova ako 'modri' remiziraju obje svoje utakmice do kraja, a Viktorija pobijedi Astanu i Ballkani. Tada bi se stvorio krug od tri momčad s pet bodova i u tom bi se slučaju gledala go-razlika u međusobnim utakmicama, a tu je Dinamo u prednosti.

To su kalkulacije, ali Dinamo prvo 30. studenog mora dobiti Astanu u gostima kako bi uopće ostao u igri za prolazak dalje.

Standings provided by Sofascore