senzacija na pomolu

Dinamo posljednjeg dana prijelaznog roka kupuje najboljeg igrača Rijeke?!

31.08.2018 u 06:48

Bionic
Reading

Događala su se i veća čuda, no između Rijeke i Dinama ima 'ono nešto'. Posljednjih godina posao s igračima postao je dvosmjeran i čini se kako su obje strane zadovoljne dosadašnjom suradnjom. Sada je na pomolu nova senzacija, 'modri' su posljednjeg dana prijelaznog roka ozbiljno 'zagrizli' za Hebera...

Uzeo je Dinamo već Rijeci Marija Gavranovića iako su svi vjerovali kako ga gazda Damir Mišković neće prodati. Barem ne u Hrvatsku, izravnom konkurentu za naslov prvaka. No, najbolji je strijelac Rijeke na kraju ipak završio na Maksimiru.

Dobila je Rijeka nešto novca, dobila je tada i Domagoja Pavičića... Još ranije je Dinamo doslovno Rijeci prepustio Andreja Kramarića i Ivana Krstanovića, a na Krami je Rijeka napravila povijesni transfer u Leicester.

Poslovna suradnja nastavlja se i nakon Zdravka Mamića, pa tako nogometni kuloari bruje o novom transferu u kojemu bi najbolji Rijekin igrač, Brazilac Heber (27), posljednjeg dana prijelaznog roka (petak, 31. kolovoza) trebao potpisati za - Dinamo! Mišković je već ranije najavio kako su praktički svi igrači na prodaju ako dođe dobra ponuda, no dojam je kako se baš i nije konzultirao s trenerom Matjažem Kekom koji je prošlog vikenda - ljutit nakon remija s Istrom i ispadanja iz Europske lige - odlučio uzeti 'odmor' i pokupio se u Maribor!

Turbulentna je situacija na Rujevici završila - barem za sada - dobro za sve. Kek se u srijedu vratio i nastavio rad s momčadi koju - gle čuda - već u nedjelju 2. rujna na Maksimiru čeka derbi Hrvatski Telekom Prve lige s Dinamom! I baš u jeku priprema za taj susret pojavila se vijest kako je Heber već praktički jednom nogom u 'modrom' dresu.

Da ne bi bilo zabune, Damir Mišković je jasno i glasno kazao kao za svog Brazilca, kojeg je u ljeto 2017. godine Slaven Belupu platio oko 500.000 eura, traži barem - sedam milijuna eura! Da, sedam 'milja'! Jasno je da od Dinama toliki novac neće dobiti, neće ga dobiti ni od bilo koga u Europi. Nije da Heber ne vrijedi, ali ipak...

  • +8
Heber Araujo Dos Santos NK Rijeka Izvor: Profimedia / Autor: Pier Marco Tacca / Anadolu Agency

OK, Dinamo tih sedam milijuna ima, ali ih neće trošiti samo tako iako bi Heber bio sjajno pojačanje za Europsku ligu. Plan 'modrih' je da Rijeci ponude novac, navodno su spremni ići do četiri milijuna eura i nekoliko igrača! A Rijeci, posebno ako uspije prodati Darija Župarića, treba stoper i barem još dva veznjaka.

Tako bi, prema nekim glasinama, iz Dinama put Rijeke gotovo sigurno krenuli Bojan Knežević i Francuz Tongo Doubmia, no Keku bi izuzetno zanimljiv mogao biti Amir Rrahmani, ali i otpisali Čeh Jan Lecjaks te Luka Menalo. Kako god bilo, i Dinamo i Rijeka imaju čime trgovati pa ne bi trebalo čuditi ako Heber već na derbiju istrči u 'krivome' dresu...

Brazilac je prošle sezone u Hrvatski Telekom Prvoj ligi za Rijeku zabio 16 golova, a ove je nakon pet odigranih utakmica već na - četiri zabijena gola.