NEVJEROJATNO

Dinamo u ludoj utakmici s rezultatom 2:7 saznao suparnika u borbi za Ligu prvaka

13.08.2024 u 22:40

Bionic
Reading

Dinamo će u play-offu Lige prvaka igrati protiv Qarabaga nakon što je azerbajdžanski prvak nadoknadio 1:2 iz prve utakmice i pobjedom 7:2 u gostima prošao bugarskog prvaka Ludogorec.

Qarabag je u Bugarskoj poveo u sedmoj minuti golom Juninha, a onda je u sljedećih 15 minuta Ludogorec preokrenuo golovima Kwadwoa Duaha i činilo se da domaćin prolazi dalje.

Međutim, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Yassine Benzia je prvo izjednačio iz jedanaesterca, a zatim je odmah nakon toga Patrick Andrade izjednačio i ukupan rezultat u dvomeču. U drugom poluvremenu nije bilo golova, a onda je na startu produžetaka Tural Bayramov zabio gol i gurnuo goste u prednost. U drugom produžetku Ludogorec se morao potpumo otvoriti pa je Qarabag golovima Xhixhe, Andradea i Benzije riješio pitanje pobjednika.

Dinamo nikad nije igrao s Qarabagom, a dvaput se susreo s azerbajdžanskim klubovima. Prvo je 2007. bio bolji od Khazara, a zatim 2011. godine od Neftčija.

Prvu utakmicu Dinamo i Qarabag igrat će 20. ili 21. kolovoza u Zagrebu, a uzvrat je tjedan dana kasnije. Bolji iz tog dvomeča izborit će grupnu fazu Lige prvaka i zaraditi više od 30 milijuna eura, a poraženi ide u grupnu fazu Europske lige.