PREDVODE DVIJE LISTE

Impresivno; Dinamo i Hajduk najbolji u povijesti ove faze europskih natjecanja

12.08.2024 u 16:22

Bionic
Reading

I dok Dinamo još uvijek čeka (n)ovosezonski premijerni europski ispit, igrači Hajduka igraju već drugu rundu kvalifikacija za ulazak u Konferencijsku ligu. Nakon što su bili prošli HB s Farskih otoka, sada su u nešto većem problemu, jer protiv slovačkog Ružomberoka, u uzvratnoj utakmici 3. pretkola, moraju ganjati pobjedu

Dinamo na putu prema Ligi prvaka ima samo jednu prepreku. U play-offu morat će izbaciti bolje iz ogleda Qarabaga i Ludogoreca, a ako to uspije bit će u 'raju', među nogometnom elitom.

Ali da se Jakirovićeva momčad ima čemu nadati potvrđuje i zanimljiv podatak kojeg je objavio Football Meets Data.

Naime, prema njihovim statistikama, Dinamo je odigrao najviše utakmica, ali i osvojio najviše UCL kvalifikacijskih bodova.

Drugim riječima, protiv koga god da igra u sljedećoj rundi, Dinamo bi trebao biti favorit.

Međutim, da se ne 'umisle' u Zagrebu, iako je Dinamo najbolji među klubovima koji se natječu za ulazak u nogometnu elitu, na vodećem mjestu u kvalifikacijama za UEFA Europsku ligu/Kup UEFA jest i splitski Hajduk.

Istina je da se Bili posljednjih godina muče, te da teško ulaza u natjecanja po skupinama, no možda će im ovaj podatak uoči uzvrata s Ružomberokom dati nosu dozu samopouzdanja.