umjesto bjelice

Dinamo večeras vodi trener koji je igrao s Mandžukićem, a Istru je odveo u finale Kupa

23.10.2024 u 13:04

Bionic
Reading

Trener Dinama Nenad Bjelica, zbog crvenog kartona kojeg je zaradio na utakmici s Monacom, večeras od 21 sat protiv Red Bull Salzburga neće moći biti na klupi 'modrih'. Momčad Dinama će voditi Danijel Jumić

Dinamo večeras u 3. kolu Lige prvaka gostuje kod Red Bull Salzburga, ali na klupi neće biti Nenad Bjelica koji će ovaj susret pratiti s tribine jer je dobio crveni karton na utakmici s Monacom.

Umjesto njega momčad će u Salzburgu voditi Danijel Jumić (38), kojemu Bjelica apsolutno vjeruje i ne misli da će biti problem to što neće biti uz igrače na terenu.

'Igramo Ligu prvaka, o čemu pričamo, ako nismo motivirani za Ligu prvaka ne trebamo tu ni biti. Siguran sam da će tko god istrči dati svoj maksimum. Igrači znaju točno kako ja razmišljam, a to što tih 90 minuta neću biti uz njih mislim da neće biti problem', kazao je Bjelica.

  • +69
Dinamo - Monaco (2.10.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

A tko je Danijel Jumić? Od 2021. godine bio voditelj omladinske škole NK Osijeka, gdje ga je doveo upravo Bjelica, a s kojim je nakon toga surađivao u turskom Trabzonsporu i njemačkom Union Berlinu.

Jumić i Bjelica igrali su zajedno 2008. godine u austrijskom Karntenu.

'Nenad Bjelica mi je trenerski uzor. Dvije godine smo igrali u Karntenu, a on je bio igrač-trener. Upijao sam sve njegove riječi, vodio je tada našu momčad. Tada sam se praktički zaljubio u trenerski posao', kazao je Jumić koji je imao zanimljivu epizodu u Puli. Bio je direktor omladinske škole Istre 1961 kad je tadašnji trener Budicin dobio otkaz, a na klupu je sjeo Jumić te je u pet kola u borbi za ostanak upisao četiri pobjede i remi. Istru 1961 je odveo i u finale Kupa u sezoni 2021./'22., gdje je izgubila od - Dinama.

Uz sve to Jumić je bio talentiran nogometaš, igrao je na poziciji napadača i u mladim selekcijama Hrvatske igrao je u generaciji s Marijom Mandžukićem, no zbog problema s koljenom je sa samo 24 godine okončao karijeru.

Standings provided by Sofascore