veliki kiks

Dinamov europski uspjeh su zasjenile dvije ozljede

28.08.2024 u 20:39

Bionic
Reading

Dinamo je ostvario veliku pobjedu u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka protiv Qarabaga, ali utakmica nije prošla bez problema.

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja igrača Qarabaga, Dinamo je iskoristio svoju priliku i preko Marka Pjace došao do vodstva od 1:0, čime je povećao ukupni rezultat na, nadamo se nedostižnih, 4:0. Qarabag je i dalje pokušavao doći do pogotka, ali njihova nespretnost i Dinamova organizirana obrana onemogućili su ih u tome.

Nekoliko minuta nakon Pjacinog gola, u 53. minuti, dogodila se situacija koja je dodatno osigurala Dinamovu prednost. Matheus Silva, igrač Qarabaga, nesretno je pogodio vlastitu mrežu, postigavši komičan autogol koji je udvostručio vodstvo Dinama na 2:0 u ovoj utakmici. Ukupni rezultat time je narastao na impresivnih 5:0, čime je Dinamo gotovo osigurao prolaz dalje u Ligi prvaka, stavljajući Qarabag u iznimno tešku poziciju.

  • +40
Qarabag - Dinamo (28.8.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Međutim, unatoč ovom značajnom uspjehu, Dinamo je doživio ozbiljan udarac zbog ozljeda ključnih igrača. U 66. minuti, mladi talent Martin Baturina morao je napustiti teren zbog ozljede, a umjesto njega u igru je ušao Marko Rog. Dodatno, Dinamo je bio prisiljen napraviti još jednu izmjenu zbog ozljede Ronaëla Pierre-Gabriela, kojeg je zamijenio Arber Hoxha. Težina obje ozljede još uvijek nije poznata, što stvara dodatnu zabrinutost za Dinamov nastavak natjecanja, unatoč njihovoj značajnoj pobjedi.