ŽDRIJEB EUROPSKE LIGE

Dinamu prijeti okršaj sa Zvezdom, Hajduku i Osijeku dvoboj s Partizanom!

04.08.2017 u 07:41

Bionic
Reading

Ždrijeb Europske lige mogao bi donijeti zanimljive protivnike Dinamu koji će biti nositelj, uključujući i Crvenu zvezdu, dok Hajduku i Osijeku prijete europski velikani poput Milana i Ajaxa, ali i dvoboj s Partizanom...

Hrvatska i dalje ima čak tri predstavnika u Europskoj ligi uoči posljednje stepenice kvalifikacija za grupnu fazu natjecanja, a ždrijeb će ovog petka s početkom u 13 sati otkriti hoće li im put do jesenskog dijela europske sezone biti lagan ili iznimno težak.

  • +2
Europska liga, 3. pretkolo: Odds - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Anders Hoven/PIXSELL

Uoči ždrijeba u najboljoj situaciji nalazi se Dinamo koji će biti među nositeljima i mogao bi izvući litavsku Suduvu, albanski Skenderbeu te makedonski Vardar ili Škendiju pa bi u tim susretima zasigurno bio izraziti favorit za prolazak dalje, no tu je i potencijalni dvoboj s Crvenom zvezdom koji bi nam donio utakmicu visokog rizika.

Što se Hajduka i Osijeka tiče, oni nisu nositelji i prijete im puno opasniji suparnici, poput europskih velikana Ajaxa, Milana i Marseillea, kao i Zenita, Evertona i Dinama Kijev.

  • +20
Hajduk - Brondby, 3. pretkolo Europske lige Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Slabih potencijalnih suparnika gotovo da i nema, a češki Plzen te danski Midtjylland se nekako doimaju kao najlakši izbor, no tu je i beogradski Partizan koji se ugurao među nositelje zahvaljujući brojnim iznenađenjima ovog četvrtka koji bi bio pobjediv protivnik, ali i noćna mora za policiju u obje zemlje.

Ždrijeb će se u Hrvatskoj pratiti s nestrpljenjem, kako ovaj Europske lige, tako i onaj Lige prvaka u 12 sati, tijekom kojeg će Rijeka saznati svog protivnika u nastavku natjecanja...

  • +3
Europska liga, 3. pretkolo: Osijek - PSV Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Nositelji ždrijeba 4. pretkola:

Zenit (RUS), Dinamo Kijev (UKR), Ajax (NIZ), Athletic Club (ŠPA), Fenerbahçe (TUR), AC Milan (ITA), Viktoria Plzeň (ČEŠ), Salzburg (AUT), Club Brugge (BEL), Braga (POR), PAOK (GRE), Ludogorets Razgrad (BUL), Krasnodar (RUS), BATE Borisov (BLR), Everton (ENG), Legia Warszawa (POL), Marseille (FRA), Dinamo Zagreb (HRV), Maccabi Tel-Aviv (ISR),  Austria Wien (AUT), Midtjylland (DEN), Partizan (SRB)

Nenositelji:

Panathinaikos (GRE), Marítimo (POR), Rosenborg (NOR), Hajduk Split (HRV), Sheriff Tiraspol (MDA), Apollon Limassol (CIP), Oleksandriya (UKR), Videoton (HUN), Crvena zvezda (SRB), Skënderbeu (ALB), Utrecht (NIZ), AEK Athens (GRE), Altach (AUT), AEK Larnaca (CIP), FH Hafnarfjördur (ISL), Vitorul (RUM), Osijek (HRV), Vardar (MKD), Domžale (SVN), Östersund (SWE), Shkëndija (MKD), Sūduva (LTU)