18. NBA SEZONA

Dirk Nowitzki progovorio o kraju karijere

29.09.2015 u 13:34

Bionic
Reading

Njemački košarkaš Dirk Nowitzki iza sebe ima 17 NBA sezona i usprkos tome što još uvijek igra na vrlo visokom nivou svjestan je kako će igračka mirovina brzo doći

Koliko Nowitzki živi za košarku dokaz je i njegov nedavni nastup za njemačku reprezentaciju na Eurobasketu. Po dolasku u SAD, gdje je započeo pripreme s Dallasom z anovu sezonu, na pitanje novinara razmišlja li o igračkoj mirovini kazao je:

'Očigledno je kako se približava dan kada ću se povući. Naravno, još nije došlo do toga da svakodnevno razmišljam o plažama i odmoru. Želim odraditi još dvije godine ugovora s Mavsima, nadam se na visokom nivou. Nakon toga će vjerojatno uslijediti penzija. Odsad sam posvećen samo treninzima i tome da budem dobar na parketu', kazao je 37-godišnji Nowitzki koji je 2011. s Dallasom osvojio svoj jedini prsten NBA prvaka.

U NBA ligu Nowitzki je stigao u sezoni 1998/99. (igrala se skraćena sezona zbog lockouta. Op.a.), a usprkos tome što su mnogi tada sumnjičavo vrtjeli glavama veliki trener Don Nelson bio je uvjeren kako se radi o budućem All-Star igraču.

U 17 NBA sezona Nowitzki, koji je 2007. proglašen MVP-jem NBA lige, je čak 13 puta izborio nastup na All-Star utakmici, a na 1265 službenih utakmica ima prosjek od 22.2 koša i 7.9 skokova.