nestvarno

Đoković je nakon debakla održao motivacijski govor koji je Hrvatima 'uzeo' zlato!

24.08.2024 u 14:01

Bionic
Reading

Srpska vaterpolska reprezentacija ostvarila je izvanredan uspjeh na Olimpijskim igrama, osvojivši treće uzastopno zlato, unatoč tome što nisu bili među glavnim favoritima za osvajanje najsjajnijeg odličja.

Dok su svi pričali o Hrvatskoj i Španjolskoj, aktualnim svjetskim i europskim prvacima, Srbi su iznenadili sve, osvojivši zlato u finalu protiv Hrvatske, koja je u toj utakmici bila favorit. Zanimljivo je da su Srbi u grupnoj fazi natjecanja izgubili od Australije s 8-3 i prošli dalje samo zahvaljujući tome što Francuzi nisu uspjeli pobijediti Australce.

Nakon tog neuspjeha s Australcima, srpske vaterpoliste posjetio je Novak Đoković u olimpijskom selu.

'Novak Đoković je došao u Olimpijsko selo, razgovarao s igračima deset-petnaest minuta, i čuo se gromoglasan aplauz. To je bio prvi trenutak kada su se igrači probudili,' rekao je pomoćnik izbornika Stefan Ćirić.

Što je točno Đoković rekao? Iako je bilo poznato da je njegov govor podigao moral ekipe, dosad se nije znalo što je točno Đoković rekao svojim sunarodnjacima koji su, od osjećaja sramote, na kraju stigli do zlata.

'Taj motivacijski govor značajno je podigao moral ekipe i pokazao se kao prekretnica. Igrači su bili sami u sobi, ali kasnije smo razgovarali o tome. Novak im je rekao da razumije kroz što prolaze, da zna gdje se trenutno nalaze. Objasnio im je da za njega, finale Wimbledona, ukoliko ga ne osvoji, nije to to. Rekao im je da je pritisak s kojim se nose potpuno razumljiv i da samo trebaju skinuti taj teret s leđa, i sve će biti u redu. Izašli su iz sobe s ohrabrenjem. Nole je zatim ušao u sobu stručnog stožera i rekao:

'Ne brinite, sve će biti u redu. Znam kroz što prolaze. Za njih je jedino zlato uspjeh i sve će biti kako treba.'

'Na kraju, bilo nam je jasno da smo morali otkazati naš planirani sastanak i gledanje videa, jer, kako je Uroš rekao, nema smisla držati sastanak nakon što je Novak pričao.'