JE LI TO MOGUĆE'

Đokovićeva prijetnja sve realnija; Federer ne spava mirno

06.04.2016 u 11:40

Bionic
Reading

Može li se Novak Đoković zaustaviti ili ćemo i ove sezone kao i prošle gledati njegov šou. Odgovor na to pitanje možda nam ponude nadolazeći turniri na zemljanoj podlozi

Novak Đoković ruši rekorde. Najviše bodova na ATP listi, najveća bodovna razlika u odnosu na drugoga, najviše osvojenih Mastersa u povijesti, najveća zarada od turnirskih nagrada ikada, osvojenih 11 grand slamova, pet WTA Finalsa, trijumf u Davis kupu, olimpijska medalja...

Ipak nema sve... I to pitanje se poteže uvijek kada počinje sezona na zemlji. Đokoviću u trofejnoj sobi nedostaje Roland Garros, tri finala i tri poraza.

I prošle godine je bio sjajan na najsporijoj podlozi. Osvojio je oba Mastersa na kojima je nastupio (Monte Carlo, Madrid), ali je na Grand Slamu u Parizu bolji bio Stanislas Wawrinka.

'Imam mnogo energije i motivacije prije početka zemljane sezone za koju se nadam da će završiti s krunom u Parizu. To je jedan od glavnih ciljeva svake godine, ali nisam jedini koji želi osvojiti taj trofej. Jako sam uzbuđen zbog toga, a nadam se i drugim rekordima', rekao je Đoković koji se osvrnuo na novi zastrašujući početak.

'Ova je godina započela još bolje nego 2015., pogotovo kako se osjećam. Nisam uopće iscrpljen. Ne mislim da ću imati problema s prelaskom na zemljanu podlogu.'

I dok Đoković razmišlja o Roland Garros,u novinari koji prate tenis posljednjih mjeseci učestalo se pitaju može li nadmašiti rekord svih rekorda – onaj koji je u vlasništvu Rogera Federera – 17 grand slamova.

'Svojim rezultatima Đoković postaje potencijalni izazivač Federera po broju grand slamova. Federer ima 34 godine, a Đoković koji je šest u zaostatku navršit će tek 29 u svibnju', upozorio je analitičar za ESPN Peter Bodo.

Nije jedini koji tako misli, a to je nešto zbog čega ni švicarski čarobnjak ne spava mirno, jer je prijetnja da izgubi naziv najuspješnijeg (najboljeg) tenisača u povijesti sve realnija.