SVI ODBROJAVAJU...

Đokovićeve dirljive riječi Federeru uoči 'meča godine'

11.07.2015 u 17:31

Bionic
Reading

Novak Đoković i Roger Federer u nedjelju će odigrati finale Wimbledona kojega s nestrpljenjem iščekuje čitava teniska svjetska javnost

Novak Đoković je u obraćanju medijima vrlo iskreno govorio o velikom rivalu s kojim će odigrati jedan od najvećih od njihovih 40 službenih međusobnih ogleda.

'On je čovjek koji me učinio boljim igračem. igrajući s njim prolazio sam kroz najteže ispite i učio iz situacija u koje me dovodio. Njega ne možete dovoljno nahvaliti, Roger je najbolji tenisač svih vremena,' prenosi Sky riječi srpskog branitelja naslova koji nastavlja:

'Nevjerojatno je stabilan i tek kada naučite kako slomiti njegov otpor postajete igrač koji je u stanju osvajati Grand slam naslove. Posebno na središnjem terenu ovdje, to je njegov teniski dom gdje već godinama redovno pobjeđuje i gdje pruža svoj najbolji tenis.'


Jasno je kakav finale Đoković očekuje.

'Svima je jasno što me čeka. Roger je uvijek najbolji kada najviše treba. zato je veliki šampion, preda mnom je vjerojatno najveći izazov kojega u tenisu možete zamisliti. Tako je bilo i lani kada sam uspio slaviti u pet setova i okrenuti sreću u velikim (prije toga bio je izgubio pet od posljednjih šest Grand slam završnica) finalima. zatim sam se oženio, dobio dijete i još sam uvijek na tom valu velikih životnih zadovoljstava. nada se da sutra dolazi novo,' kaže Đoković koji hvata svoju devetu Grand slam titulu. Roger ih ima rekordnih 17.

Snimka lanjskog finala. Poželimo da i ovaj bude tako kvalitetan