bravo!

Donna Vekić je izborila osminu finala US Opena; idući meč ide osvetiti srebro iz Pariza!

30.08.2024 u 22:03

Bionic
Reading

Donna Vekić nastavlja oduševljavati ove sezone, potvrdivši svoju sjajnu formu pobjedom u trećem kolu US Opena. Osječanka je nadigrala Amerikanku Peyton Stearns rezultatom 7:5, 6:4, osiguravši plasman u svoju drugu osminu finala na ovom prestižnom turniru u New Yorku.

Prvi set bio je izuzetno napet, ali Donna Vekić pokazala je svoju borbenost preokrenuvši zaostatak od 4:5. U ključnim trenucima osvojila je 12 od posljednjih 13 poena, što joj je donijelo vodstvo od 1-0 u setovima. U drugom setu Vekić je brzo povela s 2:0, no Amerikanka Peyton Stearns uspjela je izjednačiti na 4:4. Unatoč tome, Donna je odmah uzvratila breakom i završila meč u svoju korist, osiguravši prolazak u osminu finala.

Ovom pobjedom Vekić se popela na 20. mjesto WTA ljestvice uživo, potvrđujući svoju sjajnu formu. U osmini finala suočit će se s Kineskinjom Qinwen Zhang, koja ju je pobijedila u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Bit će to još jedan izazovan meč za hrvatsku tenisačicu, koja će tražiti osvetu i daljnji napredak na US Openu.

>> više statistike potražite OVDJE.