INATI SE SLAVONIJO!

Donna Vekić pokazala što može; s lakoćom se obračunala s 20. tenisačicom svijeta

30.05.2024 u 15:02

Bionic
Reading

Vekić je u drugom kolu Roland Garrosa pobijedila je Ukrajinku Martu Kostjuk u dva seta i došla do prve pobjede u međusobnim ogledima

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u u treće kolo drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa nakon impresivne pobjede 7-5, 6-4 nad favoriziranom Ukrajinkom Martom Kostjuk, inače 20. tenisačicom svijeta.

U meču koji je trajao sat i 53 minute, a nakratko je prekinut zbog kiše, Vekić je svoj servis izgubila pet puta, ali ga je suparnici oduzela sedam puta. Kostjuk je napravila osam dvostrukih i 40 neprisiljenih pogrešaka.

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled i prva pobjeda hrvatske tenisačice. U trećem kolu Vekić će igrati protiv pobjednice iz susreta između 10. tenisačice svijeta Danielle Collins i srpske predstavnice Olge Danilović.

Danas bi na terene u Parizu trebale izaći još Petra Martić, koja igra susret drugog kola protiv belgijske tenisačice Elise Martens, i Jana Fett koja bi trebala nastaviti meč protiv Čehinje Marie Bouzkove koji je prekinut jučer zbog kiše kod vodstva 1-0 u setovima za češku tenisačicu.

sve osim nogometa

Učitavanje...