PROMAŠAJ

Došao kao klupski rekord, odlazi zaboravljen; João Félix je skupo koštao Atlético

19.08.2024 u 22:02

Bionic
Reading

Portugalski reprezentativac dogovorio je transfer u Chelsea. Atlético će navodno dobiti 47 milijuna eura odštete, što samo trećina onoga što je plaćeno Benfici 2019.

Portugalski reprezentativac João Félix napušta Atlético Madrid i karijeru će nastaviti u redovima Chelsea, prenose portugalski i engleski mediji.

Klubovi su navodno postigli dogovor i Félix za 47 milijuna eura seli na Stamford Bridge gdje bi trebao provesti idućih šest godina. Felix je već nosio dres Bluesa, od siječnja do lipnja 2023. na posudbi je upisao 16 nastupa i postigao četiri gola. Portugalski veznjak je prošle sezone igrao za Barcelonu kao posuđeni igrač i zabio 10 golova u 44 utakmice.

Mladi Portugalac bio je najskuplja investicija u povijesti Atlético Madrida. U srpnju 2019. potpisao je ugovor na sedam godina, a madridski klub je Benfici platio odštetu od 126 milijuna eura.

Međutim, nije uspio posve opravdati velika očekivanja. U prve četiri sezone je postigao 131 nastup i zabio 34 gola, a potom je bio na posudbi u Chelseaju i Barceloni. Za portugalsku reprezentaciju je sakupio 41 nastup uz osam golova.