POVJERIO SE NAJBLIŽIMA

Doznali smo koju je odluku Niko Kranjčar donio nakon operacije!

03.11.2016 u 15:22

Bionic
Reading

Iako mnogi njegovi vršnjaci još uvijek trče nogometnim terenima, 32-godišnjem Niki Kranjčaru u ovom trenutku lopta i kopačke sasvim sigurno nisu u prvom planu. Nakon teške ozljede koljena koju je zadobio na treningu uspješno je operiran u Londonu i sada je pred njim višemjesečni oporavak uz nezaobilazno pitanje - hoće li opet zaigrati na najvišoj razini

Bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar prije desetak dana na treningu je doživio tešku ozljedu koljena, a dodatni pregledi potvrdili su da je riječ o puknuću križnih ligamenata koljena, zbog čega je morao pod nož. Operacija je - kako doznajemo - obavljena u srijedu navečer u Londonu, a operirao ga je doktor koji je spašavao koljeno i Nikici Jelaviću. Sada Niku čeka višemjesečna rehabilitacija.

'Bit će to šest mjeseci dugačak rehabilitacijski period za Niku. Svi smo razočarani zbog njega, jer znamo kako je naporno radio', izjavio je prije koji dan trener Glasgow Rangersa Mark Warburton

Riječi trenera potvrdio nam je i liječnik hrvatske nogometne reprezentacije prof. dr. Boris Nemec, koji je dugi niz godina pazio i na zdravlje bivšeg reprezentativca, koji je u u hrvatskom dresu odigrao 81 utakmicu i zabio 16 golova.

'Kada je u pitanju prednji križni ligament, onda je riječ o teškoj ozljedi koljena koja svakako mora završiti operacijom. Nažalost, opcija s jačanjem muskulature nije dobro ni trajno rješenje, jer koljeno se ne ustabili i kod mogućih rotacija odnosno destabilizacije može doći do oštećenja meniskusa i hrskavice. I zato je operacija - jedina opcija', rekao je za tportal.hr dr. Nemec i potvrdio da će oporavak trajati najmanje šest mjeseci.

'Vidim da svi spominju kako se nekih šest mjeseci nakon popravka ligamenta može početi trenirati, no najnovija istraživanja pokazala su da je bolje taj period produljiti za barem još dva mjeseca kako bi se mogućnost da ligament ponovno pukne sveo na najmanju moguću mjeru.'

Ipak, dr. Williams, koji je operirao Kranjčara, ostao je iznenađen stanjem njegova koljena - s obzirom na stanje hrskavice i meniskusa - koje je gotovo u idealnom stanju pa je optimizam zahvatio i sve oko Nike Kranjčara. Vjeruje se da bi njegov oporavak ipak mogao proći brže nego što se predviđa.

Pojavile su se sumnje hoće li ovaj nogometni šmeker imati volje za dodatne torture. Jer sjećamo se da je Niko već prolazio kroz slična razdoblja, posebice nakon što je s QPR-om izborio povratak u Premiership. Ali željom i angažmanom te profesionalnim odnosom, zbog kojeg je nakon nastupa u NY Cosmosu, momčadi iz drugog razreda američkog nogometa izborio angažman u slavnom škotskom klubu Glasgow Rangersu, dokazao je da u još uvijek ima snage.

Nakon početnih sumnji hoće li Kranjčar moći pratiti ritam žestoke škotske lige, hrvatski nogometaš koji nogomet igra na profinjen način, dokazao je da može igrati i u tom ritmu.

Radio je mukotrpno, uz stručnu pomoć prof. Ivana Krakana, s kojim je došao na kilažu iz svojih najboljih dana, s motivom da karijeru produži za još koju sezonu.

Naravno, ni sada mu neće biti jednostavno. Međutim, kada je već preživio progon iz najdražeg mu Dinama, ali i mnoge situacije u kojima je morao davati više nego drugi - kako doznajemo iz najbliskijih mu krugova - Niko Kranjčar neće odustati već želi odraditi dvogodišnji ugovor s Rangersima do kraja.

Pitanje je samo hoće li taj povratak biti kroz četiri, šest ili osam mjeseci. Nebitno, u novoj sezoni sigurno će igrati na Ibroxu.