habsburg oduševio

Drama koja će se pamtiti: Luđi zadnji krug od ovog u 2017. godini nije viđen!

20.12.2017 u 16:45

Bionic
Reading

Automobilistička sezona je završena i možemo sada reći da definitivno nije viđena dramatičnija završnica utrke od one Formule 3 potkraj studenog u Makau, s Ferdinandom Zvonimirom von Habsburgom u glavnoj ulozi...

U Formuli 1 imali smo nekoliko iznimno zanimljivih završnica utrka ove sezone, ali niti jedna stanica elitnog automobilističkog natjecanja nije uspjela nadmašiti ono što je viđeno u Makau, na najluđoj stazi svijeta koja nikad ne razočara.

Radilo se o utrci Formule 3 potkraj studenog, onoj istoj na kojoj su u prošlosti pobjeđivali velikani poput Michaela Schumachera i Ayrtona Senna, a ovaj put u glavnoj ulozi bio je Ferdinand Zvonimir von Habsburg, potomak kraljevske austrijske obitelji koji pokušava biti vrhunski profesionalni vozač.

Autor: YouTube

Mladi 20-godišnji talent ganjao je Sergija Camaru u borbi za pobjedu u posljednjem krugu i uspio ga je preći vanjskom putanjom uoči posljednjeg zavoja, no obojica su prekasno kočili i završili u zaštitnoj ogradi.

Austrijanac je u cilj uspio ući na tri kotača i osvojiti četvrto mjesto. Pobjedu je odnio Britanac Dan Ticktum.

'Nikad neće zažaliti zbog onog što sam pokušao izvesti,' izjavio je kasnije Habsburg, a ne žale ni ljubitelji automobilizma, jer bolji zadnji krug od ovog u 2017. godini nismo vidjeli...