problemi za 'modre'

Drama na Maksimiru; Dinamo ostao bez dva važna igrača uoči uzvrata protiv Qarabaga

23.08.2024 u 06:04

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u srijedu (28. kolovoza, 18.45 sati) igraju uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman u Ligu prvaka protiv azerbajdžanskog Qarabaga. No, uoči puta za Baku 'modri' su ostali bez dva izuzetno važna igrača

Slavio je Dinamo 3:0 na Maksimiru u prvoj utakmici protiv Qarabaga, ali nitko se ne zavarava jer uzvrat u Azerbajdžanu će biti izuzetno težak ispit za 'modre'. Qarabag je izuzetna momčad, pokazali su to i u Zagrebu...

Dinamo je u nekoliko navrata spašavao golman Nevistić sjajnim intervencijama i sigurno je da će i u uzvratu imati pune ruke posla.

A kako se sada čini, Dinamo je za tu utakmicu zbog ozljeda ostao bez dvojice izuzetno važnih igrača. Kako sad stvari stoje Sergej Jakirović neće moći računati na Stefana Ristovskog i Arijana Ademija, saznaje Germanijak.

Podsjetimo, Arijan Ademi je ozljedu zadnje lože zaradio još protiv Šibenika kad je izašao u 41. minuti utakmice. Propustio je Ademi zbog toga prvi susret protiv Qarabaga, a neće igrati ni protiv Gorice u subotu (20.30 sati, MAXSport1, MAXtv).

Dinamo - Qarabag 3:0, Liga prvaka, kvalifikacije, 20.8.2024. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/GNK Dinamo Official TV/Youtube

Kako sada stvari stoje, čini se da Ademi neće putovati u Baku na uzvrat s Qarabagom.

Stefan Ristovski je istu ozljedu zaradio u utorak u prvoj utakmici s Qarabagom. Teren je morao napustiti već nakon prvih dvadesetak minuta igre, a čini se kako je i njemu mišić jače stradao te sigurno neće igrati protiv Gorice te je u ovom trenutku vrlo upitan za uzvratnu utakmicu.

Sigurno je da će ga liječnička služba Dinama pokušat osposobiti, ali u ovom slučaju vrijeme im nije saveznik. Teško da će se Ristovski oporaviti do polaska za Baku.

  • +78
Dinamo - Qarabag, Liga prvaka, kvalifikacije, 20.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Težak je to udarac za Jakirovića i Dinamo jer u takvim utakmicama iskustvo dvojice 'modrih' senatora sigurno bi unijelo dodatnu sigurnost u momčad.

Spomenimo i to kako će Dinamo na put za Azerbajdžan krenuti već u ponedjeljak, dva dana prije utakmice koja je na rasporedu u srijedu od 18.45 sati. Ništa ne žele prepustiti slučaju, važno je što bolje se priviknuti na teren i uvjete u Bakuu jer će uzvrat s Qarabagom biti sve samo ne lagana utakmica.