LIGA PRVAKA

Drama u skupini E, odluka tek u posljednjem kolu

27.11.2013 u 08:12

  • +27

5. kolo Lige prvaka

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

U skupini F nogometne Lige prvaka, popularno nazvanoj "skupina smrti", putnici u osminu finala odlučivat će se u posljednjem kolu



U utakmicama u utorak pobjede ostvarili domaćini, pa je tako Arsenal opravdao ulogu favorita i dvama golovima Jacka Wilsherea savladao Marseille na Emiratesu 2:0, dok je Borussia Dortmund na svom Signal-Iduna Parku pobijedila Napoli 3:1.

Wilshere je prvi od svoja dva gola zabio već nakon 30 sekundi igre. Učinio je to lijepo probivši desnu stranu, potom iskosa s desne strane ruba kaznenog prostora ljevicom pogodivši dalji kut Marseilleovog gola. Njegov je gol bio najbrži u Ligi prvaka od gola Davida Alabe protiv Juventusa iz prošle sezone. Alaba je tada zabio nakon samo 24 sekunde igre.

Arsenal - Marseille 2:1


Drugi je gol Wilshere zabio u 65. minuti. Sjajno je u prostor Aaron Ramsey proigrao Mesuta Özila, a Nijemac je lijepom asistencijom u sredini pronašao Wilsherea kojem nije bilo teško poslati loptu u mrežu i tako po prvi puta u karijeri postići dva gola za "topnike" u jednom susretu. Arsenalu tako nije preveliku ulogu odigrao Özilov nerealizirani jedanaesterac iz 38. minute koji mu je obranio Marseillov vratar Steve Mandanda, a koji je prethodno izborio Ramsey nakon prekršaja Nicolasa N'Kouloua.

U drugoj utakmici skupine Borussia je protiv Napolija povela već u 10. minuti iz jedanaesterca preko Marca Reusa. Prethodno je penal izborio Robert Lewandowski nakon prekršaja Federica Fernandeza. Na 2-0 povisio je Jakub Blaszczykowski iz kontranapada nakon sjajnog dodavanja Reusa. Nadu je nakratko Napoliju vratio Lorenzo Insinge u 71. minuti udarcem iskosa s lijeve strane s ruba kaznenog prostora nakon pogreške Borussijine obrane, ali 2 pogotka prednosti domaćinu samo je sedam minuta potom vratio Pierre-Emerick Aubameyang. Opet su žuto-crni poentirali iz svojeg najjačeg oružja, kontranapada, a Aubameyang je iskosa s desne strane realizirao dodavanje Lewandowskog.

Borussia Dortmund - Napoli 3:1


U posljednjem kolu Arsenal gostuje kod Napolija, dok Marseille dočekuje Borussiju Dortmund. Arsenal predvodi ljestvicu s 12 bodova, dok Napoli i Borussia imaju po 9.

Liga prvaka
Skupina F
Arsenal Marseille 2:0
Borussia Dortmund Napoli 3:1
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Arsenal 4 3 0 1 9
2. Napoli 4 3 0 1 9
3. Borussia Dortmund 4 2 0 2 6
4. Marseille 4 0 0 4 0
Sljedeće utakmice
11.12. Napoli Arsenal
11.12. Marseille Borussia Dortmund